Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija
16.10.2014. u 16:00 @ Booksa

Revija malih književnosti: večer II.

Large gresaiarti
Nedjelja
05.10.2014.

Prva među njima je Gresa Hasa. Gresa je rođena 1991. Studira politologiju na Svečilištu u Tirani. Objavljuje prozu i poeziju u časopisu Poeteka. Za njen literarni rukopis karakteristična je sklonost ka refleksivnim i postmodernim tehnikama (paradoks, groteska, fragmentarizacija narativne teksture…). Sudjelovala je na više književnih aktivnosti i radionica. Lindita Komani završila je studij biznisa i financija na Sveučilištu u Grazu. Književne tekstove objavljuje od 2003. godine, u književnim časopisima kao što su Poeteka, Mehr Licht, Milosao, Ars, Fjala, Ars Poetica. Njena prva knjiga, zbirka poezije Postimpresion, objavljena je 2012. u Tirani a prva zbirka priča je upravo u tisku. Sudjelovala je na književnim festivalima u Styriji (2010.), Poeteka (Tirana, 2013.) i vRIsak (Rijeka, 2014.). Arti Lushi, pak, rođen je 1985. Studirao je društvene znanosti u Tirani. Aktivno je sudjelovao u djelatnostima posvećenima knjizi i literaturi, kao što je Međunarodni Literarni Festival Poeteka. Objavio je knjige Humus (2010.), zbirku kratkih proza koje pokazuju sklonost za egzistencijalizam, postmodernizam, magijski realizam i svete knjige; kao i zbirku poezija Fryma (Duh, 2014.) Moderatorica druge večeri Revije je Miljenka Buljević.

Revija malih književnosti i ove se godine provodi uz podršku Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Zaklade Kultura nova. Sponzori manifestacije su Agropošta, Laško i Harissa Spice Store.

Otkud plišana igračka na vizualu Revije? Kliknite ovdje i saznajte! Više o ovogodišnjoj Reviji možete vidjeti tu a tu se, pak, možete informirati što nudi prva večer festivala a tu je i Facebook događanje.

Svi ste pozvani!

Arhiva čitateljskih klubova

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Large miki solus bup 2

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu