Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
07.11.2015. u 11:00 @ Kulturni centar Eurodom, Osijek

Abeceda nezavisne kulture u Osijeku

Utorak
03.11.2015.

Kulturpunkt.hr u suradnji sa Savezom udruga Klubtura i Centrom za dokumentiranje nezavisne kulture te osječkim organizacijama Phonogram, POPUP, Format C i M-art, organizira otvoreni razgovor o nezavisnoj kulturnoj sceni u Osijeku, Slavoniji i Baranji.

Otvoreni razgovor održat će se u subotu, 7. studenog, u 12 sati u Kulturnom centru kompleksa Eurodom u Osijeku, u sklopu izložbe "Nezavisni prostori – prostori nezavisnih".

U razgovoru će sudjelovati predstavnici osječkih organizacija M-art, Format C, Phonogram i Popup te pozvani članovi udruga iz Vukovara, Vinkovaca, Županje, Slavonskog Broda, voditeljica Centra za dokumentiranje nezavisne kulture u Zagrebu Dunja Kučinac i predstavnica Saveza udruga Klubtura Ana Abramović. Razgovor je javan i dio je projekta Abeceda nezavisne kulture koji zajednički provode udruge Kurziv i Kulturtreger iz Zagreba, a moderirat će ga Matija Mrakovčić, novinarka i urednica portala Kulturpunkt.hr.

Otvoreni razgovor u Osijeku pokušat će obuhvatiti trenutnu nezavisnu kulturnu scenu u Osijeku i Slavoniji, njene aktere i događanja na njoj. Razgovarat će se o suradnjama među udrugama, organizacijama, mrežama i pojedincima te institucijama i donositeljima politika, o prostorima za rad i prezentaciju rada organizacija u nezavisnoj kulturi, željenom društveno-kulturnom centru u Osijeku, mogućnostima povezivanja s regijom, uvjetima rada na nezavisnoj sceni te društvenom kontekstu u kojem postoji i razvija se osječka nezavisna scena.
 

Centar za dokumentiranje nezavisne kulture

Centar je otvoren krajem 2011. godine kao suradnički projekt udruga Kurziv i Kulturtreger, a zamišljen je kao fizički i virtualni arhiv otvorenog tipa, koji na jednom mjestu objedinjuje sve materijale nastale na našoj nezavisnoj kulturnoj sceni od početka devedesetih godina do danas. Cilj projekta je sustavno pratiti, bilježiti i historizirati rad različitih udruga, organizacija, inicijativa i drugih aktera nezavisne scene te na taj način omogućiti vrednovanje te podići važnost i vidljivost same scene u javnosti. Centar prikuplja tiskane, promotivne, audio, video i ostale materijale te ih obrađuje i arhivira. Centar je trenutno smješten u prostoru Kluba Booksa i otvoren je svakog petka od 11 do 19h. Ukoliko želite donijeti materijale u Centar, molimo vas prethodno se najavite na centar.booksa[at]gmail.com. Više ima na http://abcdnk.hr/.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu