Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
15.06.2018. u 17:00 @ Booksa

Booksa u parku @ddz2018: Književnice u parku - Ivana Bodrožić i Olja Savičević Ivančević

Ponedjeljak
04.06.2018.

Ivana Bodrožić i Olja Savičević Ivančević hvaljene su i nagrađivane književnice čija su djela prevedena i objavljena i na engleskom, konkretno u SAD-u. Miljenka Buljević iz Bookse s njima će razgovarati ponajviše o začudnim i nimalo lakim putevima kojima se hrvatske književnice i književnici „probijaju" do stranih čitatelja. Dotaknut će se pitanja prijevoda, autorskih prava, (samo)promoviranja na sajmovima knjiga u svijetu i ostalim koracima koji su nužni na putu do objave knjige na stranom tržištu, a bit će riječi i o statusu žena u području književnosti čime se bavi naša inicijativa Park književnicama!

Cijeli program festivala Design District Zagreb imate ovdje, a tu pronađite sve što vam ove godine nudi Booksa u parku.

Booksa u parku 2018

Booksa u parku je ono lijepo razdoblje kada se Booksa preseli u mali park, pokraj Grge i ispod breza i omorika. Program je nudio ponešto za svakoga - razgovore, promocije, druženje, mnogo književnosti i dosta glazbe. 

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu