Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
13.06.2024. u 12:00 @ Booksa

Sajam malih izdavača

Srijeda
29.05.2024.

Na Sajmu malih izdavača sudjeluju naši sjajni mali izdavači velikih knjiga: DAF, Durieux, Edicije Božićević, Meandar Media, OceanMore, Sandorf, Petrine knjige. Ali to nije kraj liste izdavačkih sila: ove godine nam se pridružuju kolektivi koji svojim multidisciplinarnim i hibridnim formama doprinose suvremenoj kulturno umjetničkoj i izdavačkoj sceni: OazaBooks fokusiran je na promociju suvremene umjetnosti, istraživanja u dizajnu, ilustriranih knjiga za djecu, knjiga umjetnika, umjetnička radionica performansa i dizajna Petikat i Book&Zvook, domaća digitalna biblioteka za slušanje knjiga. Na štandovima će se naći neki stari naslovi (na popustu!) kao i recentna izdanja (također na popustu!), od prvih naslova mladih autora do nobelovki i bukerovaca, ali mnoštvo izbenađenja i zvučnih čuda. Mi iz Bookse im se pridružujemo knjigama iz zajedničkog izdavačkog poduhvata s Multimedijalnim institutom te se naša izdanja u suradnji s Multimedijalnim institutom mogu kupiti u samom klubu Booksa.

Tokom dana se družimo urednicima i urednicama zagrebačkog izdavačkih kuća koji će biti otvoreni za razgovor o svom radu i izdavačkim planovima, a uveče uživamo u susretima s autorima i autoricama - Sajam će pratiti tribine i promocije novih izdanja nekih od prisutnih izdavača. Ne propustite odličnu priliku da nabavite ljetno štivo po priuštivim cijenama.

U četvrtak i petak u 18 sati, i u subotu u 21 sat očekuje vas i dodatni program uz sajam:

Stanislav Habjan (Petikat)_ Izvođenje tekstova za pjevanje.

Svi prije ili kasnije završe u Booksi.
#booksinih20

Program podupiru Turistička zajednica grada Zagreba, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Booksa u parku 2024

Booksa u parku, ljetna oaza u Martićevoj, mali nezavisni kult(ur)ni festival, i ove godine zabljesnut će književnim, glazbenim, filmskim i participativnim programima osmišljenim u suradnji s našim prijateljima, susjedima, brojnim organizacijama i umjetničkom zajednicom! Kao i dosad, i ovom Booksom u parku želimo istaknuti važnost dostupnosti javnih prostora kao vitalnih dijelova gradskog tkiva, za programe koji dolaze iz lokalnih zajednica, umjetničkih kolektiva i nezavisnih kulturnih organizacija.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu