Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3
06.04.2023. u 18:00 @ Booksa

Filmsko-čitateljski klub: 'Na kraju dana'

Large mv5bmtq3ytyxntqtzgq1yy00zwuwlwixogytndbhmjm4ngm0mdfhxkeyxkfqcgdeqtnwaw5nzxn0. v1 ql75 ux500 cr0 0 500 281 Foto: IMDb.
Četvrtak
15.06.2023.

Na filmsko-čitateljskom klubu 6. 4. bavimo se knjigom Na kraju dana (The Remains of the Day) čiji je autor Kazuo Ishiguro te istoimeni film redatelja Jamesa Ivoryja iz 1993. godine s Anthony Hopkinsom i Emmom Thompson u glavnim ulogama.

Klub vodi Višnja Pentić.

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske te Grad Zagreb.

Filmsko-čitateljski klub

Koliko ste puta zapleli u rasprave oko toga je li bolji film ili knjiga prema kojoj je snimljen? Popularno mišljenje kaže da je adaptacija rijetko tako dobra kao original na kojem se temelji, međutim, nije rijetko da naiđemo na primjere u kojima nas književni i filmski tekst svaki na svoj način podjednako oduševe. Što čini dobru adaptaciju – vjernost predlošku ili sloboda interpretacije? Je li važno rekreirati priču ili je dovoljno preuzeti neki element da bi ono što nas je osvojilo u jednom funkcioniralo i u drugom mediju? O svemu tome raspravljamo u filmsko-čitateljskom klubu, zajedničkom pothvatu Bookse i Kina Kinoteka, u kojem spajamo naše dvije velike ljubavi – književnost i film. Klub moderira voditelj filmskih programa kina Kinoteka Mario Kozina.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu