Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3
13.01.2024. u 11:00 @ Booksa

Filmsko-čitateljski klub: Kraća Gogoljeva djela i film "Nos ili zavjera odmetnika" A. Hržanovskog

Large 31786797 S naslovnice knjige.
Ponedjeljak
18.12.2023.

Na filmsko-čitateljskom klubu 13. 1. bavimo se odabranim kraćim djelima Nikolaja Vasiljeviča Gogolja (novele Nos, Kabanica/Šinjel i Zapisi luđaka/Dnevnik jednog luđaka/Luđakovi zapisi/Luđakov dnevnik te kratka drama/komedija Ženidba) te filmom Nos ili zavjera odmetnika (Нос, или Заговор нетаких, 2020) ruskog velikana animacije Andreja Hržanovskog i slavnog studija SHAR.

Voditelj kluba je Silvestar Mileta

Prijaviti se možete na booksa@booksa.hr 

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske te Grad Zagreb.

Filmsko-čitateljski klub

Koliko ste puta zapleli u rasprave oko toga je li bolji film ili knjiga prema kojoj je snimljen? Popularno mišljenje kaže da je adaptacija rijetko tako dobra kao original na kojem se temelji, međutim, nije rijetko da naiđemo na primjere u kojima nas književni i filmski tekst svaki na svoj način podjednako oduševe. Što čini dobru adaptaciju – vjernost predlošku ili sloboda interpretacije? Je li važno rekreirati priču ili je dovoljno preuzeti neki element da bi ono što nas je osvojilo u jednom funkcioniralo i u drugom mediju? O svemu tome raspravljamo u filmsko-čitateljskom klubu, zajedničkom pothvatu Bookse i Kina Kinoteka, u kojem spajamo naše dvije velike ljubavi – književnost i film. Klub moderira voditelj filmskih programa kina Kinoteka Mario Kozina.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu