Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
28.02.2024. u 18:00 @ Booksa

Tematski čitateljski klub: "Prema antropološkoj teoriji vrijednosti"

Srijeda
07.02.2024.

Ovaj mjesec Tematski čitateljski klub ponovno se druži sa starim znancem, Davidom Graeberom. Prema antropološkoj teoriji vrijednosti (Jesenski i Turk, 2016., prev. Armano Srbljinović) predstavlja jedan od prvih Graeberovih pokušaja da dekonstruira, ali i pokuša pružiti alternativu neoliberalnoj ideologiji, analizirajući na koji način određeni ideologemi postaju općeprihvaćenim društvenim vrijednostima te na koji način se te vrijednosti prenose i učvršćuju kroz dominantnu kulturu i kulturnu produkciju. 

Čitateljski klub vodi Matija Prica.

Da podsjetimo, umjesto aktualnih beletrističkih naslova, primarna materija ovog čitateljskog kluba je publicistika, esejistika i teorijska literatura o određenoj temi, uz manji broj književnih naslova koji će se nadovezivati na prethodno navedenu literaturu.  Kako je najavio, a to i provodi, voditelj ovog čitateljskog kluba, komparatist, novinar i kritičar Matija Prica: "Ovaj čitateljski klub neće vas iznova svaki mjesec oduševljavati zavodljivim beletrističkim naslovima, već će vas 'tlačiti' publicistikom, teorijom i, u boljim slučajevima, esejistikom. Možda se tu i tamo slučajno potkrade i koji književni naslov, ali samo kao mamac."

Za informacije o sudjelovanju pišite nam na booksa@booksa.hr.

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Tematski čitateljski klub

Umjesto aktualnih beletrističkih naslova, primarna materija ovog čitateljskog kluba bit će publicistika, esejistika i teorijska literatura, uz manji broj književnih naslova koji će se nadovezivati na prethodno navedenu literaturu. 

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu