Booksa je na godišnjem od 18.7. do 30.8.! / Booksa is closed from July 18th until August 30th!
Close
Page arrow
21.09.2018. u 16:00 @ Booksa

David Mitchell u Hrvatskoj!

Large mitchellvelika
Ponedjeljak
10.09.2018.

Booksa ponosno najavljuje kako će koncem rujna Hrvatsku po prvi puta posjetiti David Mitchell, engleski pisac koji je svjetsku slavu stekao romanima Atlas oblaka, Livada Crnog Labuda i Tisuću jeseni Jacoba de Zoeta.

U Booksinoj organizaciji, Mitchell će provesti dva dana u Zagrebu i jedan dan u Dubrovniku. U petak 21.9. u 18:00 u Dvorani Gorgona MSU-a autor će čitati svoje nove priče i odgovarati na pitanja publike. U Gorgoni potom slijedi projekcija filma Atlas oblaka (r. Tom Tykwer, Lana i Lilly Wachowski, 2012.)

U subotu 22.9. u klubu Booksa u 20:00 Mitchell će razgovarati s turskom novinarkom i književnicom Ece Temelkuran o književnosti i politici te politici književnosti.

Naposljetku, u nedjelju 23.9. u 20:00 u dubrovačkim Lazaretima – Kreativnoj četvrti Dubrovnika engleski pisac će s Miljenkom Buljević razgovarati o književnosti i putovanjima.

Zagrebački čitatelji će moći osobno upoznati autora i na potpisivanju knjiga u knjižari Vuković&Runjić u subotu, 22.9. od 13 do 14 sati.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Ovo su gostovanje financijski podržali Ministarstvo kulture RH, Ured za obrazovanje i kulturu Grada Zagreba te Grad Dubrovnik, a organizirano je u partnerstvu s nakladničkom kućom Vuković&Runjić, Muzejom suvremene umjetnosti i Lazaretima – Kulturnom četvrti Dubrovnika, te uz potporu Discovery Film&Video i Pucić Palace.

Booksa preporučuje

U moru odličnih naslova, književnica i književnika, moramo i mi imati neke favorite! Bilo da se radi o nečem 'mainstream' što vam želimo predstaviti u novom svjetlu, ili o nečem malo više 'underground' na što vam želimo svrnuti pozornost, ili je pak riječ o nečem što nam je sad, eto, baš super i moramo to svima pokazati, možete biti sigurni da se nećete dosađivati ako zalutate na pokoji razgovor ili tribinu o knjigama i autorima s naše liste.   

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu