Booksa je na godišnjem od 18.7. do 30.8.! / Booksa is closed from July 18th until August 30th!
Close
Page arrow
30.05.2017. u 16:00 @ Booksa

Zagreb Reads Europe: Chika Unigwe

Large chika
Nedjelja
21.05.2017.

Chika Unigwe, nigerijska i belgijska spisateljica s američkom adresom, razgovarat će s Dinkom Krehom o višejezičnosti u pisanju, o hegemoniji engleskog jezika i njegovu kolonijalnom naslijeđu, o poučavanju pisanja u (zapadnjačkoj) akademiji i izazovima s kojima se suočavaju spisateljice koje pišu na jeziku igbo dok progovaraju o patrijarhatu u književnosti. Kratki uvod za razgovor imate ovdje, pročitajte pa dođite.

Ovaj razgovor održava se u sklopu Festivala europske kratke priče, a dio je programa Zagreb Reads Europe kojeg udruga Kulturtreger (klub Booksa) provodi u suradnji s književnom platformom LAF (Literature Across Frontiers) u okviru projekta Literary Europe Live. Zagreb Reads Europe počeo je ovog proljeća dolaskom Aleksandra Zografa i DBC Pierrea, potom će se program kratko preseliti u Dubrovnik gdje će ugostiti Ece Temelkuran, Vladimira Tasića i Andreja Nikolaidisa (u sklopu simpozija Struktura, 12 - 16.6., u organizaciji Multimedijalnog instituta) dok Arpad Kollar u klub Booksa dolazi koncem lipnja. Program će završiti u rujnu s gostovanjima još nekoliko relevantnih i zanimljivih književnih imena.

Evo i cjelokupnog programa Festivala europske kratke priče.

Zagreb Reads Europe podržavaju: program Kreativna Europa, Ministarstvo kulture RH, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba

Booksa preporučuje

U moru odličnih naslova, književnica i književnika, moramo i mi imati neke favorite! Bilo da se radi o nečem 'mainstream' što vam želimo predstaviti u novom svjetlu, ili o nečem malo više 'underground' na što vam želimo svrnuti pozornost, ili je pak riječ o nečem što nam je sad, eto, baš super i moramo to svima pokazati, možete biti sigurni da se nećete dosađivati ako zalutate na pokoji razgovor ili tribinu o knjigama i autorima s naše liste.   

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu