Booksa je na godišnjem od 18.7. do 30.8.! / Booksa is closed from July 18th until August 30th!
Close
Page arrow
07.06.2017. u 18:00 @ Booksa

Zagreb Reads Europe: Janis Jonevs

Large latvia 240x180 jonevs edgars jurjans
Srijeda
31.05.2017.

Janis Jonevs ime je s kojim smo se upoznali još prije dvije godine kada smo na Reviji malih književnosti ugostili pisce i spisateljice iz Latvije, Litve i Estonije. Ulomak iz njegovog romana Jelgava '94 tiskan je u katalogu Revije, ali Janis tada nije mogao doći u Zagreb i predstaviti nam se uživo. Evo prilike da popravimo stvar!

Nakon ovogodišnjeg riječkog festivala vRIsak! Janis Jonevs navratit će u Booksu i u sklopu programa Zagreb Reads Europe porazgovarati s Miljenkom Buljević ne samo o romanu Jeglava '94 kojeg mu je upravio objavio V.B.Z. i za kojeg je dobio Nagradu za književnost Europske unije, već i o ostalim „pisanjima" kojima se Janis bavi, a njih nije malo – od proze, knjiga za djecu, dramaturških komada, prijevoda, književnih recenzija pa do copywriting-a.

Zagreb Reads Europe dio je projekta Literary Europe Live kojeg vodi velška književna platforma Literature Across Frontiers, a financijski podržava EU fond Kreativna Europa. Nakon Aleksandra Zografa, DBC Pierrea i Chike Unigwe Zagreb Reads Europe dovest će nam i mađarskog književnika Arpada Kollara, dok će u dubrovačka publika imati prilike bolje upoznati Ece Temelkuran, Andreja Nikolaidisa i Vladimira Tasića. Program će završiti najesen gostovanjem još nekoliko zanimljivih i relevantnih stranih književnih imena.

foto: Edgars Jurjans

Booksa preporučuje

U moru odličnih naslova, književnica i književnika, moramo i mi imati neke favorite! Bilo da se radi o nečem 'mainstream' što vam želimo predstaviti u novom svjetlu, ili o nečem malo više 'underground' na što vam želimo svrnuti pozornost, ili je pak riječ o nečem što nam je sad, eto, baš super i moramo to svima pokazati, možete biti sigurni da se nećete dosađivati ako zalutate na pokoji razgovor ili tribinu o knjigama i autorima s naše liste.   

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu