Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
17.05.2023. u 19:00 @ Booksa

Učitavanje: Katarina Hamunajec i Tena Mesarić

Četvrtak
11.05.2023.

U novom izdanju tribine Učitavanje moderatori Martin Majcenović i Vigor Vukotić ugostit će dvije mlade pjesnikinje i prozaistkinje, Katarinu Hamunajec i Tenu Mesarić. Razgovarat će o njihovim počecima pisanja ,prozi i poeziji i mnogočemu dugome, a autorice će upoznati publiku i sa svojim radovima.

Iz biografija:

Katarina Hamunajec rođena je u Čakovcu, a živi u Zagrebu. Sve rjeđe piše pjesme, a sve češće kratke priče. Radovi su joj objavljeni online na stranicama Čovjek-časopis i strane.ba, a u papirnatom obliku u jednom izdanju zbornika Rukopisi. Jednom davno bila je u finalu natječaja Na vrh jezika i Za gorku priču, a još davnije među CeKaPe-ovim pobjednicama. Predaje engleski i hrvatski, voli otkrivati nove knjige, glazbu, serije, a jednog dana imat će svog vlastitog psa, možda baš u Zagrebu, što će biti najbolje ikad.

 

Tena Mesarić rođena je 2004. u Zagrebu. Učenica je Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, a u slobodno vrijeme bavi se pisanjem proze i poezije. Tijekom srednje škole redovito sudjeluje na smotri Lidrano, a 2023. se plasira na državnu razinu s proznim tekstom Ti ćeš izabrati bolje. Tri su joj priče 2023. objavljene u književnom časopisu Kvaka. Na natječaju Prozak ulazi u širi izbor, a radovi su joj zamijećeni i na natječaju Metafora gdje je dvije godine za redom ušla u uži izbor.

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske te Grad Zagreb.

Tribina Učitavanje

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. Tribinu vode i nove spisateljske nade pronalaze mladi književnici Martin Majcenović i Vigor Vukotić.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu