Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250
15.09.2020. u 18:00 @ Booksa

Učitavanje: Lara Petrović i Ksenija Radajeva

Large ucitavanje 1 event
Ponedjeljak
07.09.2020.

Nakon karantenske i ljetne stanke Učitavanje je spremno za novu, nadajmo se uspješnu i neprekinutu, sezonu. U parku ispred Bookse svoju poeziju i prozu predstavit će Lara Petrović i Ksenija Radajeva.

O svom stvaralaštvu, čitanju i književnim ambicijama prozborit će s moderatorskim dvojcem Vigorom Vukotićem i Martinom Majcenovićem.

Lara Petrović rođena je 1999. u Vinkovcima na dan Šale s kojom se poistovjetila i uzela fakat kao ponavljajuću životnu temu. Studentica je psihologije Fakulteta hrvatskih studija u Zagrebu, a zapise ostavlja ozbiljnije od srednje škole kada je imala nekoliko izvirivanja na smotri LiDraNo-a. U tom periodu čitala je na Jutrima poezije u Vinkovcima, dok se danas sebično skriva s vlastitim mislima. Bavi se glumom i utapa vrijeme u pregršt interesa širokog spektra i malog dosega. Navodno je alergična na sunce.

Ksenija Radajeva rođena je 1998. godine u Zadru, a od 2017. studentica je jednopredmetne komparativne književnosti. Piše fragmentarne i eksperimentalne radove primarno se zanimajući za postmodernu i poststrukturalizam.

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. U Booksi se redovito održava od 2019. godine.

Tribina Učitavanje

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. Tribinu vode i nove spisateljske nade pronalaze mladi književnici Martin Majcenović i Vigor Vukotić.

I dalje se družimo u parku!

Zagrebačkom Martićevom i dalje - kroz rujan i listopad - glasno odzvanjaju književnost i kultura: nastavljamo druženja na Booksinim programima u parku!

Istina jest da je Booksa odavno svoje programe pogurala van jer druženja u parku ipak su nešto posebno. U tih nekoliko tjedana programa usmjeravamo se na raznolikost, solidarnost i otvorenost u našem malom, ali beskrajno dragom i šarmantnom kvartu. Nakon dugog perioda zatvorenosti, izolacije, zazora od druženja i sveopće krize i nesigurnosti, još radosnije ugošćavamo prijatelje daleke i bliže, susjede i strance, festivale nove i stare, sve pod brezama i još bliže kvartu – dođite se zabaviti, educirati i družiti se!

Large ninaromicbooksa 25jun21 pibernik 34

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu