Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250
21.10.2020. u 16:00 @ Booksa

Učitavanje: Lovre Petrić i Filip Rutić

Large u itavanje
Nedjelja
18.10.2020.

U parku ispred Bookse održat će se prvo jesensko Učitavanje. Ujedno je ovo i 13. (nadamo se ne i, hm, jel...) Učitavanje otkada se održava pod kapom (nadajmo se ne i kišobranom) Bookse. Svoju će prozu narodu pročitati i predstaviti Lovre Petrić i Filip Rutić.

Moderatori će, kao i obično, biti nezamjenjivi dvojac – Martin Majcenović i Vigor Vukotić.

Lovre Petrić rođen je 1996. u Zadru. Krvne je grupe 0. Završio je Gimnaziju Franje Petrića i prvostupnik komparativne književnosti i informacijskih i komunikacijskih znanosti, Filozofski fakultet u Zagrebu (2019). Dobitnik je stipendije za međunarodnu bilateralnu razmjenu pri fakultetu Chonnam u gradu Gwangju (Južna Koreja), studij francuskog jezika i književnosti (zimski semestar 2018). Student jednopredmetnog diplomskog studija Komparativne književnosti te Sinologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (2020).

Filip Rutić (Varaždin, 1997) nakon završetka gimnazije upisuje sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje završava preddiplomski studij, a potom upisuje dramaturgiju na Akademiji dramskih umjetnosti. Piše scenarije i prozu. Pohađao je Ferićevu radionicu pisanja u Booksi. Kratke priče objavljivane su mu u sklopu natječaja na portalima NEMA, Kritična masa, Književni krug Karlovac.

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. U Booksi se redovito održava od 2019. godine.

*** U slučaju lošeg vremena selimo u klub i zbog epidemioloških mjera primamo ograničen broj publike! ***

Tribina Učitavanje

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. Tribinu vode i nove spisateljske nade pronalaze mladi književnici Martin Majcenović i Vigor Vukotić.

I dalje se družimo u parku!

Zagrebačkom Martićevom i dalje - kroz rujan i listopad - glasno odzvanjaju književnost i kultura: nastavljamo druženja na Booksinim programima u parku!

Istina jest da je Booksa odavno svoje programe pogurala van jer druženja u parku ipak su nešto posebno. U tih nekoliko tjedana programa usmjeravamo se na raznolikost, solidarnost i otvorenost u našem malom, ali beskrajno dragom i šarmantnom kvartu. Nakon dugog perioda zatvorenosti, izolacije, zazora od druženja i sveopće krize i nesigurnosti, još radosnije ugošćavamo prijatelje daleke i bliže, susjede i strance, festivale nove i stare, sve pod brezama i još bliže kvartu – dođite se zabaviti, educirati i družiti se!

Large ninaromicbooksa 25jun21 pibernik 34

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu