Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
21.02.2023. u 19:00 @ Booksa

Učitavanje u Booksi: Ivana Lulić i Ida Ister

Petak
17.02.2023.
Učitavanje nam se vraća nakon poduže božićno-novogodišnje stanke! Vigor Vukotić i Martin Majcenović ovaj put ugošćuju dvije pjesnikinje - Ivanu Lulić i Idu Ister! Dođite poslušati njihovu poeziju i ugodno ćaskanje o čitanju i pisanju!
Ivana Lulić (1986.) odrasla je u Špišić Bukovici kod Virovitice. Tamo je završila gimnaziju i glazbenu školu, a u Zagrebu studij marketinga na Ekonomskom fakultetu. S bendom Auguste ima objavljena dva albuma autorskih skladbi i nominaciju za Porin 2016. godine. U Centru za kreativno pisanje završila je dvije radionice suvremene poezije kod Olje Savičević Ivančević. Zastupljena je u zbirci Na početku novog kruga u izdanju Cekape-a. Dobitnica je nagrade za najbolju kratku priču na Međunarodnom ljetnom natječaju književnog časopisa Kvaka 2019. godine. Ušla je u konkurenciju za pjesničku nagradu Na vrh jezika 2020. i 2021. godine. Kratke priče i poeziju objavljuje u hrvatskim i regionalnim zbornicima i časopisima, a izbor pjesama predstavljen joj je i na Hrvatskom radiju. Sudjelovala je na pjesničkom festivalu „Šumski pjesnici“ u Istri 2021. i književnim susretima „Zagrijavanje do 27“ i „Poezija u drugom filmu“, a uz pisanje, bavi se glazbom, crtanjem, odnosima s javnošću te stvaranjem radijskih dokumentaraca. Svoje radove izlaže na samostalnim izložbama. Članica je Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatske glazbene unije. U potrazi je za izdavačem svog prvog rukopisa.
Ida Ister rođena je u Varaždinu 1989. godine. Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 2013. godine. Nakon diplome radi u nizu arhitektonskih ureda. U to isto vrijeme se postepeno vraća svojim starim interesima, crtanju i pisanju. Njih često i kombinira u svojevrsne crtice inspirirane psihologijom i prirodom koje je predstavila javnosti u dvije samostalne i jednoj grupnoj izložbi. Pjesme s prekidima piše od srednje škole ali ih je prvi puta poslala na neki natječaj tek ove, 2023. godine. Unatrag zadnjih nekoliko godina zaljubljuje se i u formu kratke priče.
 
Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Tribina Učitavanje

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. Tribinu vode i nove spisateljske nade pronalaze mladi književnici Martin Majcenović i Vigor Vukotić.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu