Page arrow
Lipanj  2023.  2 Lipanj  2023.  3
21.03.2023. u 19:00 @ Booksa

Književnost čita znanost, znanost čita književnost: Pričati i pisati o kazalištu

Large 336706785 977668030065949 3225445127100653922 n
Utorak
28.02.2023.

Na prvoj ovogodišnjoj tribini Književnost čita znanost, znanost čita književnost pričamo o jednoj nerijetko dodirnoj točki književnosti i izvedbenih umjetnosti, a to je kazalište. Kroz roman Žena bez imena koji tematizira život prve španjolske dramatičarke, ali i proces pripreme predstave u paralelnoj radnji, kao i cijelu madridsku kazališnu scenu s početka prošlog stoljeća, razgovarat ćemo o pisanju o kazalištu s redateljicom i glumicom Sanjom Milardović i dramaturginjom Beatricom Kurbel

Kroz mnoge teme koje se provlače romanom, dotaknut ćemo se žena spisateljica i dramatičarki koje je povijest zaboravila,  redateljskog rada i dramaturškog rada, razlika u kazališnim i književnim procesima, kazališta danas i u prošlosti, žena na kazališnoj i književnoj sceni i njihove vidljivosti kao i svih mogućih dodirnih točaka kazališta i književnosti. 

Ostali programi

Otkad je Booksa otvorila svoja vrata u siječnju 2004. godine u gostima su nam bile brojne organizacije, umjetnice, izvođači, održale su se stotine tribina, razgovora, okruglih stolova, diskusija, predstavljanja... Mnogo je ljudi koji rade vrlo zanimljive i kvalitetne stvari, ali nemaju svoj prostor gdje bi ih mogli predstaviti i tu na scenu upadamo mi. Možemo besplatno ustupiti prostor, tehniku kojom raspolažemo i pomoć u promociji događanja. No kako je upita jako, jako puno, ne možemo nikako udovoljiti svima, a ima li, ili nema slobodnih termina i kada, saznat ćete ako nam šibnete mail.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu