Page arrow
22.04.2023. u 11:00 @ Booksa

Noć knjige 2023: Svi za knjigu, knjiga za svakoga!

Large 22.4. od 11 do 18h  2
Srijeda
05.04.2023.
Došlo je vrijeme za prvu ovogodišnju vašu i našu najdražu akciju Svi za knjigu, knjiga za svakoga!, koju sada već tradicionalno organiziramo povodom Noći knjige.
Sudeći po popularnosti i posjećenosti akcije, sigurni smo da vam je koncept dobro poznat, ali za slučaj da neki od vas ne znaju o čemu se radi, ponovit ćemo. Nekoliko puta godišnje Booksa organizira ovu akciju na kojoj vam nudi sve svoje prikupljene knjige.
Knjige skupljamo, spašavamo i udomljavamo cijele godine, a od zadnje akcije skupio se poveći broj. Razvrstane su po temama, žanrovima, jezicima, a među njima i rijetkih izdanja i potpisanih primjeraka, bitnih knjiga iz povijesti umjetnosti, teorije književnosti, ali i iz ekonomije i znanosti te, kao i uvijek, puuuuuno beletristike!

Ova akcija zaštitni je znak našeg kluba baš zbog svoje interaktivne prirode i okupljalačkog potencijala. Karakterizira je otvoreni dijalog Bookse i naše široke čitateljske publike: naši članovi i podržavatelji doniraju svoj višak knjiga, mi dio prosljeđujemo knjižnicama u manjim gradovima ili na otocima, a ostatak nudimo na ovoj akciji koja ih time čini dostupnima onima koji ih trebaju i vole. Akcija je svima korisna: i vama koji više nemate mjesta za knjige u stanu, i vama koji svoje biblioteke još prikupljate, i vama koji svesrdno vjerujete da je knjiga najbolji poklon. Najviše se tijekom akcije uznoje vrijedni volonteri koji nam uvijek hitro pomognu knjige sortirati, raznositi ih i paziti da svaka od njih nađe pravog udomitelja.

U ovom solidarnom doniranju i razmjeni knjiga sudjeluju sve Booksine čitateljske zajednice, a na akciji se susreće najrazličitija publika: članstvo koje koristi klub kao čitaonicu, zaposlenice, volonteri, studenti i zaljubljenici u knjigu, voditelji čitateljskih klubova koji volontiraju na akciji, susjedi i slučajni prolaznici.

Više o Noći knjige, kao i raspored programa, pronađite na linku.

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Ostali programi

Otkad je Booksa otvorila svoja vrata u siječnju 2004. godine u gostima su nam bile brojne organizacije, umjetnice, izvođači, održale su se stotine tribina, razgovora, okruglih stolova, diskusija, predstavljanja... Mnogo je ljudi koji rade vrlo zanimljive i kvalitetne stvari, ali nemaju svoj prostor gdje bi ih mogli predstaviti i tu na scenu upadamo mi. Možemo besplatno ustupiti prostor, tehniku kojom raspolažemo i pomoć u promociji događanja. No kako je upita jako, jako puno, ne možemo nikako udovoljiti svima, a ima li, ili nema slobodnih termina i kada, saznat ćete ako nam šibnete mail.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu