Page arrow
Lipanj  2023.  2 Lipanj  2023.  3
24.03.2023. u 19:00 @ Booksa

Pjesnikinja petkom: Sanja Baković i Zrinka Posavec

Large pjesnikinja petkom  24
Utorak
21.03.2023.
Ovoga puta na tribini Pjesnikinja petkom razgovaramo s dvije pjesnikinje čija je poezija i poezija tijela i poezija emancipacije, nježnosti, traženja vlastitog glasa, ali i otpora. Obje pjesnikinje hrabro pristupaju temama ženskog iskustva, ljubavi, senzualnom. Pritom, kod poezije Sanje Baković, osim stalnog poziva na nježnost jasan je i glas koji se bori i donosi priče mnogih žena koje možda nikada ne bismo mogli čuti, a s druge strane nova knjiga Zrinke Posavec propituje žensku povijest i poziciju kroz motiv glasa i lik pjevačice.
O poeziji, otporu, slobodama, a svakako i nježnosti s njima će razgovarati Monika Herceg

Ostali programi

Otkad je Booksa otvorila svoja vrata u siječnju 2004. godine u gostima su nam bile brojne organizacije, umjetnice, izvođači, održale su se stotine tribina, razgovora, okruglih stolova, diskusija, predstavljanja... Mnogo je ljudi koji rade vrlo zanimljive i kvalitetne stvari, ali nemaju svoj prostor gdje bi ih mogli predstaviti i tu na scenu upadamo mi. Možemo besplatno ustupiti prostor, tehniku kojom raspolažemo i pomoć u promociji događanja. No kako je upita jako, jako puno, ne možemo nikako udovoljiti svima, a ima li, ili nema slobodnih termina i kada, saznat ćete ako nam šibnete mail.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu