Page arrow
13.12.2022. u 18:00 @ Booksa

Predstavljanje POKAZ-ovih publikacija

Large literatura kola%c5%be  1
Četvrtak
08.12.2022.

U Centru za kazalište potlačenih - POKAZ tekuća je godina bila iznimno aktivna - burna, ali i produktivna. Dok se 2022. bliži svom kalendarskom kraju, zaključuju se bilansi i svode računi, POKAZ se može pohvaliti s čak tri nove, međusobno vrlo različite publikacije. Forum kazalište u radu s djecom i mladima i Priručnik za umreženo kazalište, kao što im i naslovi govore, priručnici su namijenjeni svima koje zanimaju metode i tehnike kazališta potlačenih u konkretnim oblastima rada s mladom populacijom i rada na mreži. Treća publikacija rezultat je pak estetskog istraživanja i kreativnog eksperimenta: riječ je o fanzinu Poezija otpora, nastalome iz niza kazališno-pjesničkih radionica koje su pod ovim nazivnikom održale.

Na ovom razgovoru predstavit ćemo sve tri publikacije. Moći ćete čuti više o metodologiji i procesu koji su doveli do nastanka svake od njih, kao i o POKAZ-ovu radu i djelovanju općenito - a i pokupiti vlastite primjerke priručnikȃ i fanzina. Uvod će kroz razgovor dati članice i članovi, prijateljice i prijatelji, suradnice i suradnici kolektiva POKAZ: profesorica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu i stručnjakinja za dramsku pedagogiju Maša Rimac Jurinović, ilustratorica, dizajnerica i pjesnikinja Petra Brnardić, te pisac i novinar Dinko Kreho. Nakon toga je format otvoren za dijalog i sudjelovanje, a i za druženje!

Program je dio projekta „Akcija – Reakcija!“ te je financiran iz financijskih sredstava Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Republike Hrvatske. Programski sadržaj isključiva je odgovornost udruge Centar za kazalište potlačenih POKAZ.

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Ostali programi

Otkad je Booksa otvorila svoja vrata u siječnju 2004. godine u gostima su nam bile brojne organizacije, umjetnice, izvođači, održale su se stotine tribina, razgovora, okruglih stolova, diskusija, predstavljanja... Mnogo je ljudi koji rade vrlo zanimljive i kvalitetne stvari, ali nemaju svoj prostor gdje bi ih mogli predstaviti i tu na scenu upadamo mi. Možemo besplatno ustupiti prostor, tehniku kojom raspolažemo i pomoć u promociji događanja. No kako je upita jako, jako puno, ne možemo nikako udovoljiti svima, a ima li, ili nema slobodnih termina i kada, saznat ćete ako nam šibnete mail.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu