Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija
03.06.2021. u 20:30 @ Booksa

Attackapulco: Sara Renar na Škrabici

Large untitled design  88 Foto: Marina Uzelac.
Četvrtak
20.05.2021.

U suradnji s Attackom na svirku u park ispred Bookse ponovno nam dolazi jedna od ponajboljih domaćih kantautorica i predstavnica domaće alternativne glazbene scene Sara Renar.

Tko jednom zasvira ispred Grge, uvijek mu se vraća, i drago nam je da je tako! Prošlogodišnja svirka Sare Renar u Booksi ostavila nas je u želji za još, a Sara je, srećom, odlučila ispuniti je. O njenim glazbenim postignućima ne treba mnogo govoriti jer o njima vjerojatno već i golubovi u Booksinom parku bruje, no nije zgorega podsjetiti na najbitnije. 

Po struci arhitektica, po zvanju glazbenica, Sara je, osim toga, i izvedbena umjetnica. Wikipedija njenu glazbu opisuje kao mješavinu eksperimentalne, indi i pop melodija sa elektronskim i dramatskim elementima, a mi amateri jednostavno ćemo reći da je njena glazba super i da je trebate slušati.

U torbi ima već pet hvaljenih albuma (Djeca, 2013., Jesen, 2014., Tišina, 2016., Gdje povlačiš crtu?, 2018., Šuti i pjevaj, 2021.), od kojih je posljednji tek nedavno predstavila zagrebačkoj publici, koja je to jedva dočekala. Kako kaže njena ekipa, taj je album nastao na prijelazu između 'starog normalnog' i 'novog normalnog', te je ujedno njeno najoptimističnije i najmračnije izdanje, koje u eklektičnom spoju elektroničke glazbe i kantautorskog izričaja isprepliće teme položaja žene u društvu, religije, umjetnosti, ali i ljubavnih, prijateljskih i ekonomskih odnosa.

Svakako dođite jer će vas Sarina glazba, tekstovi i izvedba dirnuti, razbuditi, naježiti i prodrmati. A veseli se i ona vama! "Malo je reći da je prošli nastup u Booki bio dirljiv i emotivan te se jako veselim ovogodišnjem susretu i prilici da sa publikom podijelim neke nove pjesme", poručuje Sara. Eto!Facebook event je na linku.

Događaj će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka.

***

Program je sufinanciran putem natječaja 'Jer svirati se mora' provedenog u suradnji Ministarstva kulture, medija RH i Hrvatske glazbene unije.Škrabica

Škrabica pruža publici jedan drugačiji pogled na glazbenike kao multitalentirane umjetnike, autorice i stvaraoce.

Glavna svrha ovog programa jest da osigura prostor za nastup te svu tehničku i promocijsku podršku kantautorima/cama koji po svom glazbenom izričaju i načinu rada pripadaju nezavisnoj glazbenoj sceni, a njihova glazba predstavlja otklon od dominantnih trendova. Program su pokrenuli prije 10 godina renomirani kantautori Ante Perković, Nina Romić i Luka Belani. Od 2012. do početka 2016. godine vodio ga je blues glazbenik Adam Semijalac (umjetničkog imena Bebe' Na Vole'), potom pisac i glazbeni kritičar Andrija Škare. Andriju su u vođenju naslijedile novinarke, glazbene entuzijastice Ivana Krešić i Valentina Sertić, a zatim je Škrabicu uređivao glazbeni urednik i povjesničar Matej Ivušić, a od njega je uređivanje preuzela Marija Krstanović. Sada Škrabicu uređuje Booksin tim uz veliku pomoć naših prijatelja, velikih glazebnih znalaca. Na njoj je sudjelovalo preko dvije stotine glazbenika, a vremenom se oko nje okupila zajednica nezavisnih glazbenika koji se međusobno podržavaju dolaskom na koncerte i pomaganjem u promociji nastupa.

Program je besplatan, a među publikom se skupljaju dobrovoljni prilozi kao novčana podrška za umjetnike pa od tud i ime programa: Škrabica. Od 2017. godine, svakog lipnja sjećamo se prerano otišlog umjetnika, glazbenika i pisca Ante Perkovića, Booksinog prijatelja i prvog urednika Škrabice te njegov život i stvaralaštvo slavimo na koncertu pod nazivom Škrabica za Antu.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Large miki solus bup 2

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu