Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
24.01.2024. u 20:00 @ Booksa

Ferčecova radionica: polaznici/e čitaju

Petak
19.01.2024.

Prošle je jeseni, nakon dvadeset godina vodstva našeg Zorana Ferića, vodstvo radionice pisanja proze preuzeo dramaturg i pisac Goran Ferčec i skupio odličnu i talentiranu ekipu!

Naši su polaznici revno dolazili na sve sastanke grupe i pisali svaku zadaću (ako netko i nije, nećemo vam to priznati). Što voditelj radionice ima reći o svojim polaznicima/ama, kako se polaznicima/ama svidjela radionica, što su naučili/e i što su sve napisali/e saznat ćete ako nam se pridružite u srijedu. Dođite i poslušajte priče ekipe koja je deset tjedana marljivo brusila svoj talent.

Za vas čitaju: Nikola Jovović, Tina Orlandini, Srebrenka Peregrin, Višnja Rakitovac, Anera Stopfer, Kristina Vuković i Ana Marija Žagar pred mentorskim okom Gorana Ferčeca.

Svi koji se nisu stigli prijaviti na radionicu prošle godine, ne brinite, na jesen se sprema novi krug prijava. :)

*

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Radionica kreativnog pisanja proze

Ova je radionica dosad doživjela dvoznamenkasti broj izdanja, a Zoran Ferić vodi je od samog početka. Sad će ispasti da se hvalimo – i to će biti točno – ovo je bila jedna od prvih, ako ne i prva radionica kreativnog pisanja u Hrvatskoj. Održava se jednom godišnje i traje oko dva i pol, tri mjeseca. Poziv za sudjelovanje na radionici objavljuje se u jesenskim mjesecima. Polaznici i Ferić sastaju se jednom tjedno, srijedom u večernjim satima i rade na tekstovima, čitaju i komentiraju zadaće, bruse stil, karakterizaciju, vremenski slijed radnje, protočnost teksta, jezik. U periodu između sastanaka polaznici pišu zadaće, a po završetku radionice u Booksi se održi javno čitanje do visokog sjaja ispoliranih priča. Iste se ove priče i objave na portalu. Ima li to kakve koristi, pitate se vi. Pitajte neke od onih koji su završili radionicu i potom objavili knjigu, dvije, tri – Andriju Škaru, Kseniju Kušec, Krunu Čudinu, Marka Dejanovića, Nevena Vulića…

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu