Page arrow
06.10.2021. u 20:30 @ Booksa

[samo za grupu] Susret Ferićevaca

Large  mg 6686
Ponedjeljak
04.10.2021.

Nakon mnoštva pristiglih prijava i više desetaka pročitanih stranica raznih zanimljivih što poetskih, što napetih, što humorističnih priča, Zoran Ferić odradio je nimalo zahvalan zadatak odabira desetak polaznika radionice pisanja proze.

Ferić i Ferićevci upoznat će se ovu srijedu u Booksi, nakon čega će kroz deset susreta marljivo raditi na svojim pričama, romanima, odnosno na prozi koju inače (ne) pišu. Predstoje im zadaće, dijeljenje komentara i kritika, uređivanje i lickanje, i sve u svemu naporan ali isplativ rad! Priče koje kroz radionicu nastanu objavit ćemo na našem portalu, da ih svi čitate i da vam budu super.

***

Radionica pisanja proze popunjena je za ovu sezonu, a ako vas zanima kada ćete se opet moći prijaviti, ili bilo što drugo u vezi radionice, šibnite nam mail na booksa@booksa.hr.

Radionica kreativnog pisanja proze

Ova je radionica dosad doživjela dvoznamenkasti broj izdanja, a Zoran Ferić vodi je od samog početka. Sad će ispasti da se hvalimo – i to će biti točno – ovo je bila jedna od prvih, ako ne i prva radionica kreativnog pisanja u Hrvatskoj. Održava se jednom godišnje i traje oko dva i pol, tri mjeseca. Poziv za sudjelovanje na radionici objavljuje se u jesenskim mjesecima. Polaznici i Ferić sastaju se jednom tjedno, srijedom u večernjim satima i rade na tekstovima, čitaju i komentiraju zadaće, bruse stil, karakterizaciju, vremenski slijed radnje, protočnost teksta, jezik. U periodu između sastanaka polaznici pišu zadaće, a po završetku radionice u Booksi se održi javno čitanje do visokog sjaja ispoliranih priča. Iste se ove priče i objave na portalu. Ima li to kakve koristi, pitate se vi. Pitajte neke od onih koji su završili radionicu i potom objavili knjigu, dvije, tri – Andriju Škaru, Kseniju Kušec, Krunu Čudinu, Marka Dejanovića, Nevena Vulića…

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu