Petak
25.03.2011.

6. međunarodni festival suvremene poezije

booksaA+ A-

Ove godine Festival predstavlja ukupno sedmero mladih i priznatih autora koji dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država (Brianna Colburn), Portugala (Daniel Jonas), Belgije (Els Moors), Singapura (Alvin Pang), Slovenije (Lucija Stupica), Italije (Sara Ventroni) i iz Hrvatske (Irena Delonga).

Festival će se službeno otvoriti 12. travnja u 21 sat, nastupom svih autora u kinu Grič. Autori će čitati na vlastitim jezicima, a prijevode će čitati glumci Ana Maras i Duško Modrinić. Voditelj programa je Silvestar Vrljić.

Preostala dva dana festivala, 13. i 14. travnja 2011. godine, autori će nastupati u klubu Booksa u 19 sati, gdje će publika imati priliku doživjeti uživo suvremenu europsku poeziju i pobliže upoznati pjesnike.

U srijedu 13. travnja nastupaju Brianna Colburn, Daniel Jonas i Lucija Stupica. U četvrtak 14. travnja nastupaju Irena Delonga, Els Moors, Alvin Pang i Sara Ventroni. Voditelji programa obiju večeri su Serena Todesco i Ivan Šamija.

U sklopu festivala, Brutal će objaviti knjigu u kojoj će biti objavljena poezija svih sudionika u orginalu i prijevodu inozemnih pjesnika na hrvatski i engleski jezik te hrvatskih pjesnika na engleski jezik.

Organizator 6. međunarodnog festivala suvremene poezije je Brutal – udruga za promicanje kulture i umjetnosti u suorganizaciji s klubom Booksa.

Pokrovitelji festivala na koje Brutal računa: Grad Zagreb, Talijanski institut za kulturu, Instituto Camões i Vlaams Fonds voor Letteren.
 

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.