Page arrow

Bogat program na Gripama

Large snow in split   cloudy Foto: Snijeg u Splitu / Wikipedia
Četvrtak
03.05.2018.
U četvrtak, 3. svibnja, u prostorijama Grada Splita je održana konferencija za medije o drugom po redu Mediteranski festival knjige u Splitu koji će se održati od 9. do 13. svibnja. Na konferenciji su govorili Jelena Hrgović, zamjenica gradonačelnika, Mišo Nejašmić, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Slavko Kozina, član Vijeća Zajednice nakladnika i knjižara te Kruno Lokotar, urednik programa festivala. 
Hrgović je rekla kako je festival jako važan za Split jer se njime potiče zaspalu nakladničku djelatnost u ovom dijelu zemlje te je istaknula je kako je veliki naglasak stavljen na program za djecu i mlade (radionice, kvizovi). Također, pohvalila je organizatore koji su dvorani Gripe, gdje će se održati festival, osigurali prilaze za invalidska i dječja kolica. 
Osim toga, kako je istaknuo Nejašmić, program festivala će biti otisnut na Brailleovu pismu, a Savez slijepih i slabovidnih Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatska knjižnica za slijepe će programe distribuirati svojim korisnicima. Pridružujemo se pohvalama i pozdravljamo napor prema tome da kultura i književnost budu dostupni što većem broju ljudi! 
Kozina je pojasnio da je MFK zamišljen kao festival koji će, osim Splita, u fokus stavljati i okolnu regiju. Potvrdio je to i Lokotar, koji je govorio o dvije tematske linije festivala – Hercegovina i Dalmacija kao kulisa. Hercegovina će se baviti preispitivanjem stereotipa o tom kompleksnom kulturnom arealu, dok će se Dalmacija kao kulisa baviti baviti prednostima i manama turizma i kulturne industrije. Ostale programe, panele i diskusije možete pronaći na stranicama festivala
Osim toga, potvrđen je i dolazak popularnoga Joa Nesbøa, dok je najpoznatije domaće ime Kristian Novak. Dodali bismo kako će i Booksa dati svoj doprinos programu festivala – u subotu, 12. svibnja, urednici Miljenka Buljević i Luka Ostojić predstavit će antologiju književnosti Levanta Tvoj bol je lakši kad o njemu drugi pričaju koju je Booksa objavila u okviru prošlogodišnje Revije malih književnosti.
Vidimo se na Gripama! 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu