Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

E-knjige i Riječanima

Large canva   person using e book
Nedjelja
26.01.2020.

Već je davno prošlo doba kada smo čitali samo opipljive knjige. Našoj zaljubljenosti u ekrane malih dimenzija prilagođavaju se i knjižnice, odnedavno i Gradska u Rijeci. Odande javljaju da su svojim korisnicima omogućili korištenje e-knjižnice na mobilnim uređajima i tabletima putem aplikacije ZaKi Book, prve hrvatske knjižnične aplikacije za e-knjige, koju su prošle godine razvile Knjižnice grada Zagreba i tvrtka VIVa Info.

U GKR-u tvrde da je usluga značajan pomak u profesionalnosti i legalnosti ponude e-knjiga i povećanju njihove dostupnosti, premda većina čitatelja još uvijek preferira tiskana izdanja, a i domaće tržište e-knjiga na hrvatskom jeziku nije pretjerano bogato.

Aplikacija se može besplatno preuzeti s internetskih servisa, a članovima GKR-a zasad je na raspolaganju više od 700 naslova.

ZaKi Book koriste i Knjižnice grada Zagreba i Gradska knjižnica Ivanić-Grad, dok istarske knjižnice e-knjige pružaju kroz platformu iBiblos.

Kome god su riječka kiša ili ljubav prema ekranu bile izlike da ne svrati po knjigu - više ih nema!


Izvor: Gradska knjižnica Rijeka, foto: Pexels


Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu