Četvrtak
26.10.2017.

Europea u Dvorištu 2017.
Extra_large_november
Foto: A Guy Taking Pictures / Flickr
A+ A-
Naklada Ljevak i ove jeseni održava program Europea u Dvorištu u sklopu kojeg zagrebačkoj publici predstavlja europske autore i njihove nove naslove u izdanju Ljevka. I ove godine program se održava u Cafeu U Dvorištu
 
Ove jeseni očekuju nas dva večernja programa u studenom: 10.11. u 19:00 dolazi mađarska autorica Edina Szvoren, a 24.11. u 19:00 austrijska književnica Carolina Schutti
 
Edina Szvoren je glazbenica i prozaistica koja je objavila tri knjige. Osvojila je niz domaćih i stranih nagrada. Na Europei će predstaviti svoj drugi roman, crnohumorno djelo Nema neka i ne bude za koje je 2015. dobila Nagradu EU za književnost. S autoricom će razgovarati prevoditeljica Xenia Detoni i moderatorica Ivana Bodrožić.
 
Carolina Schutti je glazbenica, znanstvenica, prevoditeljica i organizatorica događanja. Također je objavila tri prozne knjige, a u Zagrebu će predstaviti knjigu Jednom sam zasigurno mekom travom koračala za koji je iste godine nagrađena Nagradom EU. Schuttin roman posvećene je bakama, a odvija se u tužnom i arhaičnom svijetu bez mjesta za ljubav, radost ili nevinost. S autoricom razgovaraju prevoditelj Boris Perić i moderatorica Ivana Bodrožić.
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.