Page arrow

Izabrani finalisti 42. natječaja za Večernjakovu priču

Large 162
Četvrtak
17.05.2007.

Bosiljka Brajčić s pričom 'Fotoreporter', Mario Brkljačić s 'Gušterom', Romana Brolih s pričom 'Mjesec dana prije danas', Igor Kokoruš s 'Drvenim devama', Irena Lukšić s pričom pod naslovom 'Zatvori prozor molim te', Darko Macan s 'Ekspertom', Katja Matošević s 'Metamorfozom', Miroslav Mićanović s pričom 'Vrt s tisuću i jednom žaruljom', Olja Savičević-Ivančević s 'Herojem' i Denis Stošić s pričom 'Mačka' finalisti su 42. natječaja Večernjega lista za kratku priču.

Tako je odlučio Večernjakov žiri (Krešimir Nemec, Tomislav Sabljak, Vlatka Vorkapić i Branka Primorac), a desetero odabranih autora ušlo je u završnu utrku za tri nagrade, od kojih je prva uistinu primamljiva - laureatu donosi 30.000 kuna.

Izbor je žiriju vjerojatno izazvao glavobolju jer je na ovogodišni natječaj pristiglo 517 priča, od kojih su 54 najbolje prema izboru selektora Sabljaka objavljene na Večernjakovim web-stranicama.

Sudionici i organizatori natječaja izrazili su želju da se objavljivanje priča vrati dobroj staroj tradiciji, tj. da se priče mogu čitati i u novinskom izdanju Večernjaka pa ako ne volite predugo blejati u monitor, strpite se još malo dok priče ne budu otisnute.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu