Četvrtak
07.02.2019.

Književni natječaji u tijeku
Extra_large_37410363846_1ae8cecd39_z
A+ A-

Početak je godine i traju mnogi književni natječaji: bilo da pišete poeziju, prozu ili putopise, ako ste početnik ili objavljivani književnik, mlada ste ili pak iskusna spisateljica, izbor je širok.

Donosimo vam kronološki poredane aktualne natječaje s istaknutim rokovima, a detalje i uvjete pojedinih potražite na linkovima. 

Literarno-likovno-filmski natječaj Kaštelanske štorije 2019. na temu, naravno, Kaštela, otvoren je do 12. veljače 2019. Ako se literarno, filmski ili likovno izražavate, požurite s prijavom.

Spasimo putopis nagradni je natječaj čiji je cilj istražiti što bi sve putopis mogao biti i postati, ali prije svega potaknuti ljude na razmišljanje, otkrivanje i stvaranje, na radoznalost i igru. Ako pišete putopise koji su drugačiji, smjeliji i eksperimentalniji, prijavite se do 15. veljače 2019.

Ex-Yu natječaj za mlade pisce, odnosno natječaj za  Rukopise – zbornik poezije i kratke proze mladih s prostora eks-Ju otvoren je do 17. veljače 2019., a slati možete 3 pjesme ili 3 kratke priče.

Emerging Writer on Tour natječaj je za mlade pisce iz zemalja koje sudjeluju u programu EU-a, a koji su već dobili određeno priznanje na nacionalnoj razini (nagrade na nacionalnoj razini, dobre kritike itd.), no još nisu izgradili međunarodnu karijeru. Ako se prepoznajete u opisu, prijavite se do 18. veljače 2019.

Nagrada Edo Budiša odjeljuje se jednom godišnje autoru/ici do 35 godina starosti kojemu/kojoj je u 2018. godini objavljena zbirka kratkih priča na području s kojeg nije potreban prijevod na hrvatski jezik. Rok za prijavu je 2. ožujka 2019.

KRONOmetaFORA 2019. natječaj je za najbolju kratku priču na temu vrijeme - u široko shvaćenom smislu: kao protjecanje, iskustvo, individualno ili kolektivno sjećanje, identitet, utopija, iluzija ili umjetnički eksperiment. Vrijeme leti, pa požurite do 15. ožujka 2019., kada natječaj završava.

Ako ste društveno angažirani, smeta vam nepravda i eksploatacija, a k tome i pišete kratke priče, prijavite se na Lapis Histriae 2019. Tema natječaja je hrabrost, a rok za prijavu je 30. ožujka 2019.

Natječaj za Nagradu Dijana Klarić, koja se dodjeljuje u pet kategorija (najbolji putopis, najbolja putopisna fotografija, najbolji putopisni film, najbolji projekt, putnik godine) otvoren je do 1. travnja 2019.

Sretno!

 

Foto: izvor.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.