Četvrtak
03.05.2018.

Književnost i #selfie kultura
Extra_large_zbf
A+ A-
Danas u 12:00 u Muzeju za umjetnost i obrt službeno je najavljen ovogodišnji Zagreb Book Festival koji se održava od 21. do 27. svibnja na raznim lokacijama u Zagrebu. 
 
Ivana Bodrožić, koordinatorica programa, objasnila je tematski okvir festivala. Glavna tema je #selfie kultura koja obuhvaća niz pitanja od društvenih mreža i medija preko suvremenog obrazovanja i umjetne inteligencije do odnosa umjetnosti i tehnologije. Festival će se ovim temama baviti kroz panel-diskusije, predavanja i promocije knjiga na kojima će gostovati domaći i strani autori. Od gostiju se izdvajaju finski novinar i publicist Ari Turunen (Zar ne znaš tko sam ja? Povijest arogancije), slovenska filozofkinja i sociologinja Renata Salecl (Tiranija izbora), portugalski pisac David Machado (Prosječni indeks sreće), britansko-američki teoretičar novih medija Andrew Keen (Kult amatera) te makedonska spisateljica Lidija Dimkovska (Rezervni život). 
 
Mimo glavne teme, Bodrožić je predstavila i jaki program književnosti za djecu u kojem gostuju britanska književnica Julia Donaldson (Grubzon) danski pisac i autor stripova Morten Dürr (Zenobija), danski ilustrator Lars Horneman i drugi. 
 
Diana Matulić, voditeljica odnosa s javnošću, posebno je najavila domaći dio programa. Navela je kako je domaća književnost doživjela skok popularnosti u posljednje dvije godine, te će i na ovom ZBF-u biti okosnica programa. Očekuju nas promocije novih djela (Ivana Dragičević, Dario Harjaček, Drago Hedl, Dražen Ilinčić) te nastupi pripovjedača, glazbenika i teoretičara. Izdvajamo program Odvalimo se poezijom u Booksi (subota 26.5. u 20:00, Booksa) u kojem će voditeljica Sanja Baković predstaviti šarolik izbor pjesnika: uz spomenutu Dimkovsku, sudjeluju poznata pjesnikinja i prevoditeljica Vanda Mikšić, nagrađivani pjesnik Alen Brlek te pjesnik i dobitnik nagrade Post Scriptum za književnost na društvenim mrežama Hrvoje Marko Peruzović
 
Cijeli program Zagreb Book Festivala može se pronaći na službenoj stranici festivala.
 
Booksin portal će medijski pratiti festivala i narednih tjedana dijeliti tekstove vezane uz temu i goste ZBF-a.
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.