Page arrow

MaFest bogatiji no ikad

Large 1607
Srijeda
20.05.2009.

Od danas pa do 24. svibnja u Makarskoj se održava 4. međunarodni festivala stripa. Ove godine na MaFest dolazi sjajni irski scenarist Peter Milligan (Human target, X-Men, Hellblazer, Spiderman, Judge Dredd, Bad Company, Elektra...), a koji je poznat i po svojoj suradnji s tri naša sjajna crtača: Goranom Sudžukom, Esadom Ribićem i pokojnim Eddyjem Biukovićem. Iz Italije dolaze Antonio Serra, Roberto De Angelis i Gigi Simeoni - Sime. Serra je kreator te alfa & omega popularnog SF serijala Nathan Never; Roberto De Angelis je sa svojih više od 25 nacrtanih epizoda te preko 150 naslovnica, daleko najpoznatiji crtač iz Nathanova staffa, a Gigi Simeoni je, premda poznat i po svome radu na serijalima poput Lazarusa Ledda, Volto Nascosta, Nathana Nevera..., svoju iznimnu kreativnost u potpunosti dokazao kao kompletni autor izvrsnog i od kritičara iznimno hvaljenog one-shota Oči i tama koji je u Italiji do sada prodan u više od 40.000 primjeraka.

Uz njih, gost na 4. MaFestu bit će i naš Boro Pavlović, autor izvrsnog El Niña čiji scenarij potpisuje Christian Perissin. Boro je poznat i po svojim sjajnim naslovnicama za Modesty Blaise te po radu na kultnome Fantomu.

Također, važno je spomenuti da će jedan od glavnih gostiju na ovogodišnjemu MaFestu biti i najsvestraniji hrvatski autor - Darko Macan - čija je Borovnica obilježila prvi gotovi plakat za ovogodišnji MaFest, a ujedno je to i prvi geg plakat MaFesta. Na kraju, na 4. MaFest će doći i crtački 'tata' nadaleko popularnog Zagora i Chica, 80-godišnji Gallieno Ferri, a s kojim u paru dolazi i najplodonosniji crtač obožavanog nam pilota, Mister Noa – 77-godišnji Roberto Diso. Ukratko, strašan line up!

Uz njih, kao i svake godine, u Makarsku će doći i najbolji hrvatski strip autori. Gosti 'Dana domaćeg stripa' bit će Goran Parlov, Goran Sudžuka, Esad Ribić, Robert Bob Solanović, Frano Petruša, Dalibor Talajić, Tihomir Tikulin i Krešimir Biuk

I ove godine svi autori koji će doći u Makarsku nacrtali su svoje najznačajnije junake u samome gradu (te ilustracije vidite u opremi teksta). Važno je napomenuti kako će se one iskoristiti kao promotivni plakati za MaFest 2009., a bit će donirane u korist humanitarne aukcije.

Također, bit će postavljene izložbe originala svih gostiju festivala, bit će organizirane tribine sa svim gostima, crtat će se uživo, bit će predstavljen bogato ilustrirani festivalski katalog i festivalske novine, zatim plakati, fascikle i majice, a organizirat će se i strip radionice, kako s najmlađima u OŠ 'Oca Petra Perice' i vrtiću 'Ciciban', tako i sa starijima, to jest svima koji žele naučiti kako se stvara strip, od scenarija pa do koloriranja. 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu