Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Na sceni zasjala nova nagrada koja nagrađuje književne pokušaje knjižara

Large 32
Ponedjeljak
12.02.2007.

National Book Tokens danas je objavio zanimljiv natječaj namijenjen isključivo knjižarima i svima koji su uključeni u industriju prodaje knjiga, a poziva ih da sami napišu svoju knjigu, dakako.

Ovu vijest prenosimo tek kao ideju nekim bezidejnim domaćim akterima koji bi mogli započeti s nečim sličnim i kod nas. S obzirom da se naši knjižari u sklopu svog posla bave raznim drugim djelatnostima – prodajom školskog pribora i torbi, romobila i naljepnica, disrtibucijom, izdavaštvom (raznih stvari) i uvozno-izvoznim radnjama, materijala za fikciju bilo bi napretek.

U Engleskoj je ideju potaknuo književni uspjeh Sarah Waters i Davida Mitchella koji su prije no što su postali bestseleri bili knjižari. Sad su svi preostali knjižari na redu da se dokažu, a onaj najuspješniji bit će nagrađen izdavačkim ugovorom s Faber and Faberom, te s 2.000 funti sterlinga.

Natječaj je do 29. lipnja 2007. otvoren za pisce fikcije i ne-fikcije, bilo da rade u nezavisnim knjižarama ili lancima velikih knjižara koje sve moraju biti članice Booksellers Association (Društva knjižara).

Finalisti će biti objavljeni u rujnu, a pobjednik 14. studenoga 2007.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu