Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Najavljen 18. Festival europske kratke priče

Large 57079799 1052549038202703 6406160325774671872 o
Četvrtak
11.04.2019.

Na osamnaestome izdanju FEKP-a, temom Homo Narrans istražit će se temeljna ljudska potreba za pričanjem.

Uživamo li svi jednaka prava i mogućnosti da ispričamo svoju priču? Jesmo li kao pojedinci i društvo spremni čuti priče drugih? Kao pripovijedajuće biće, čovjek oduvijek manevrira morem priča, a razumijevanje te vještine i duboko ljudske potrebe, kao i pomicanje granica onoga što smo spremni čuti i razumjeti, predstavlja mjeru našeg razumijevanja nove Europe i svijeta u kojem živimo.

U dosadašnjih sedamnaest izdanja FEKP-a gostovalo je više od tri stotine gostiju iz tridesetak zemalja svijeta, među njima i dobitnike najuglednijih svjetskih nagrada poput Pulitzerove, nagrade Man Booker, Independent, Strega, Dublin IMPAC, Frank O'Connor ili američke National Book Award. Počasni gosti bili su Irska, Vels, Nizozemska, Škotska, Brazil i Katalonija, pozornice su odzvanjale „velikim" i „malim" jezicima (islandski, baskijski, latvijski, malteški, velški…), a u projektu blizancu festivala, ediciji Antologija europske kratke priče, objavljeno je 18 vrijednih knjiga, zemljovida onoga što je prezent, a vjerojatno i futur književnosti našega kontinenta.

Izvor: Facebook

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu