Ponedjeljak
23.04.2018.

Najbolje od SF-a
Extra_large_hipersvemir
Foto: Ernesto Huang / Flickr
A+ A-

Objavljeni su dobitnici nagrade SFERA za najbolja godišnja ostvarenja iz područja znanstvene fantastike. 

Vrlo smo sretni što je nagradu za najbolju minijaturu dobio Goran Čolakhodžić za priču Sredstva proizvodnje objavljenu u antologiji Homo Climaticum koja je nastala u suradnji Zelene akcije s Booksom.

Dobitnici u ostalim kategorijama su:

 • Kratka priča: Tajana Vujnović, Gospa od smrti (časopis Ubiq, br. 21, izd. SFera)
   
 • Priča: Darko Macan, Sirene hipersvemira (SFumato, izd. SFera)
   
 • Roman za mlade: Vesna Kurilić, Izazov krvi (izd. SFera)
   
 • Teorijski rad: Silvestar Mileta, Alternativna povijest: Wegnerova konceptualizacija podžanra u okviru utopijskih studija (časopis Ubiq, br. 20, izd. SFera)
   
 • Ilustracija u boji: Sebastijan Čamagajevac, ilustracija naslovnice romana Vanje Spirina Junker’s i Vailiant protiv sila tame (izd. Hangar 7)

Nagradu SFERA utemeljilo je Društvo za znanstvenu fantastiku SFera u svrhu podizanja nivoa kvalitete, popularizacije i poticanja domaćeg SF stvaralaštva te je dodjeljuje kao godišnju nagradu od 1981. Nagradu dobivaju najbolja ostvarenja iz područja SF-a (znanstvene fantastike, fantasyja i nadnaravnog horora), po prvi puta objavljena i/ili prikazana u Hrvatskoj na hrvatskom jeziku u tijeku prethodne kalendarske godine.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.