Utorak
30.04.2019.

Objavljen program Zagreb Book Festivala
Extra_large_banner-za-web
Zagreb Book Festival
A+ A-

Zagreb Book Festival međunarodni je književni festival koji se održava na godišnjoj razini u svibnju u Zagrebu.

Osnovan je u uvjerenju da su književnosti i umjetnost temelj svakog kvalitetnog društva te ideji susreta i zbližavanja pisaca, umjetnika, kulturnjaka i njihove publike – susreta koji inspirira, zabavlja te potiče na raspravu i kreiranje novih vrijednosti. Važan dio programa Zagreb Book Festivala stoga svake godine zauzimaju panel-diskusije i predavanja u kojima svjetski i domaći intelektualci i umjetnici odgovaraju na neka od najvažnijih i najaktualnijih pitanja današnjice.

Peto izdanje ZBF-a održava se pod temom Vrli novi svijet.

Prvog dana festivala, 20. svibnja, održat će se panel diskusija: "Stvar je u tome da ljudi budu sretni – čovjek današnjice", na kojoj sudjeluju: Arnon Grunberg, Marek Šindelka, Robert Torre, a moderira: Morana Kasapović.

Drugog dana održavaju se okrugli stolovi s temama "Čitanjem do zvijezda", Kreativni pristup lektiri, "Best book – o književnim prilozima", promocije knjiga te panel diskusija na temu "Budućnost znanosti i umjetnosti", na kojoj sudjeluju: Ivica Puljak, Igor Rudan, Žarko Puhovski, a moderira: Morana Kasapović.

Trećeg dana održava se nekoliko promocija knjiga, predavanje Ivice Puljka: "Budućnost svemira i ljudskog roda" te panel disusija na temu "Na mladima svijet ostaje – milenijalci", a sudjeluju: Maria Ksiluri, Luce, Sven Popović, moderira je Marko Pogačar.

Četvrti dan festivala rezerviran je za promocije knjiga, predavanje Igora Rudana: "Kako je Nikola Tesla razmišljao o zdravlju i bolesti" te panel diskusiju na temu "Kraljevstvo Božje i nacionalizam" na kojoj sudjeluju: fra Drago Bojić, Zoran Grozdanov, Viktor Ivančić, a moderira: Nebojša Zelič.

U petak, osim promocija knjiga, najavljena je i radionica Maje Jurin na temu: "Kreativni kutak u prirodi", panel diskusija na temu "Odakle dolaziš? – život na granici", na kojoj sudjeluju: Navid Kermani, Maryam Madjidi, Tvrtko Barun, a moderatorica je Maja Sever. Najavljen je i special "Oblačno sa zvijezdama" na kojem sudjeluju: Ivana Dragičević, Boris Rašeta, Domagoj Zovak.

Zadnjeg dana festivala najavljene su promocije knjiga, radionica "Ulovi trola u Muminastoj dolini", koju izvodi Maja Jurin, te storytelling "Tell me the future" na kojem sudjeluju: Tanja Mravak, Borna Sor, Mima Simić, a moderira ga Ivana Bodrožić.

Za više informacijama o programu, promocijama knjiga i točnom vremenu: link.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.