Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Objavljene priče natječaja 'Biber'

Large biber2
Utorak
03.03.2020.

Objavljena je zbirka kratkih priča koje su izabrane na trećem natječaju za kratku priču Biber, raspisanom u siječnju 2019. godine.

Na natječaj su pristigle 464 priče na albanskom, makedonskom, bosanskom, hrvatskom, crnogorskom i srpskom jeziku, a prvu nagradu dobila je priča Glava Monike Herceg. Drugu nagradu dobila je priča Lito Ante Storića, a treću nagradu priča Mačetom ćeš me, mačetom ću te Tamare Kovačević

Prva dva natječaja bila su na temu pomirenja, a ovaj put tema je bila proširena. Pored priča koje tematiziraju pomirenje u kontekstu zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, dolazile su u obzir i priče koje mogu doprinijeti boljem razumijevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda. U žiriju natječaja bili su Rumena Bužarovska, Lejla Kalamujić i Shkelzen Maliqi.

U zbirci su i priče Abida Jarića, Afrima Demirija, Aide Šečić Nezirević, Anete Petruševske, Bese Kalaje, Bojana Todorovića, Bojane Babić, Dimitrija Bukvića, Dragane Ranđelović, Ernada Osmića, Gabrijela Delića, Gordane Stojanoske, Imera Topanice, Isidore Petrović, Luize Bouharaouae, Manje Veličkovske, Maria Merdžana, Milane Gajović, Nikole Petrovića, Slađane Nine Perković, Stefana Slavkovića i Tihane Gambiraže.

Zbirku sa 25 izabranih priča možete preuzeti u pdf formatu na linku, a uskoro će biti predstavljena u Šibeniku, Prijedoru i Prizrenu. 


Izvor i foto: Biber

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu