Page arrow

Počinje 5. Booksa u parku!

Large 103389043 2975325892503839 6526781212026628385 o Foto: Marija Gašparović.
Četvrtak
11.06.2020.

Petu godinu zaredom Booksa seli svoje aktivnosti u park ispred kluba! Nakon što nas je ova godina (bes)poštedno izmučila, vrijeme je da se zajednički rehabilitiramo. I to pošteno, umjesto uobičajenih tjedan dana, cijeli mjesec! Napokon izlazimo van, na zrak, dobrosusjedski tjeramo vrućinu i vraćamo vrzmanje, minglanje i život u kvart. I sve to od utorka 16. lipnja uz mnoštvo raznolikih i zanimljivih sadržaja – mjesec dana književnih razgovora, filmskih programa, koncerata, edukativnih druženja….

Iz književnog programa izdvajamo tribinu o stripu Leonarda Jurića na kojoj će gostovati Ivan Roško, razgovor s Mladenom Blaževićem, Poeziju na živo na kojoj će voditelj Ivan Šamija razgovarati s Dortom Jagić, predstavljanje zbornika o kritici koje je udruga Kulturtreger izdala s drugom Kurziv, razgovor o queer dramskom pismu i čitanje drame Your Love Is King Espija Tomičića, programe Društva hrvatskih književnih prevodilaca i Sandorfov mini maraton.

Važan dio Bookse u parku su i koncerti koji rasplešu cijelo susjedstvo i šire. Kao i svake godine, održat će se Škrabica u sjećanje na prerano preminulog kolegu i prijatelja Antu Perkovića na kojoj će nastupiti Sara Renar. Koncert na otvorenom imat će Miki Solus i Gracin .

Svi vi koji volite pisati i družiti se pozvani ste na timsko pisanje priča Raspričavanje koje vodi Ivana Bodrožić. Od participativnih programa ističemo i program U zajednici i sa zajednicom – šetnja iza ugla, koji će nas još bolje upoznati s našim kvartom i poviješću njegovih parkova. U parku ćemo ove godine održati i poznatu Booksinu akciju Svi za knjigu, knjiga za svakoga!.

U suradnji s udrugom Restart prikazat ćemo i izbor najboljih filmova nastalih u sklopu njihove škole dokumentarnog filma. Od filmskog programa ističemo i projekciju filma Zagrebački ekvinocij u suradnji s kinom Kinoteka.

Detaljan program uz satnice potražite na linku.

Sva događanja u sklopu Bookse u parku su besplatna. Booksa u parku odvija se uz potporu Ministarstva kulture RH, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Zaklade Kultura nova, uz tehničku podršku Attacka i Pogona.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu