Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

'Priručnik za spremačice' u Almodóvarovoj režiji

Large pedro almod var at premios goya 2017 1 Fotografirao Rubén Ortega.
Ponedjeljak
10.02.2020.

Kada čujemo da se neko odlično književno djelo ekranizira, uglavnom nas uhvati nervoza skepticizma. Nedavno smo saznali da se ekranizacija sprema zbirci kratkih priča američke autorice Lucie Berlin Priručnik za spremačice. Toga će se prihvatiti španjolski redatelj kojeg ste ove sezone filmskih nagrada često mogli vidjeti kako šeće crvenim tepisima, Pedro Almodóvar. Ma kakva nervoza? Pa ovo jedva čekamo!

Redatelj, čiji je najnoviji uradak odlični Tuga i slava, već ima iskustva s adaptiranjem književnih predložaka - film Julieta iz 2016. napravio je prema kratkim pričama kanadske spisateljice Alice Munro. Nije nepoznato ni to da se u uratcima fokusira na ženku perspektivu i iskustva.

Bit će to prvi Almodóvarov dugometražni film na engleskom jeziku, a prethodit će mu kratki film prema monodrami Jeana Cocteaua Ljudski glas u kojem će glumiti Tilda Swinton

Kaže Almodóvar da u vezi ovog projekta ''nije sasvim samouvjeren, ali se ne straši. Hirovit je to uradak.'' Creemos en ti, Pedro!


Izvor: lithub, foto: Rubén Ortega; CC-BY-SA (licenca)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu