Četvrtak
10.05.2018.

SFeraKon slavi 40. rođendan
Extra_large_sfe_con_2015-27
Foto: Matej Čelar / SFeraKon
A+ A-
Od 11. do 13. svibnja na zagrebačkom FER-u održavaju se 40. Dani znanstvene fantastike SFeraKon.
 
Najstarija i najveća hrvatska konvencija ljubitelja znanstvene fantastike, fantastike, horora i srodnih žanrova na svoj okrugli rođendan priprema niz interaktivnih programa u svim medijima. 
 
U književnoj sekciji izdvajamo predavanje Milene Benini o odnosu fandoma i kanona, predavanje Marka Fančovića o liku Conana Simerijanca te razgovor o SFerinoj zbirci transrealističke proze Transreali s urednicama zbirke Ivanom Delač i Tatjanom Jambrišak. Detalji o književnim događanjima i rasporedu nalaze se na službenoj stranici. 
 
Izdvajamo i gostovanje Zelene akcije koja će predstaviti antologiju klimatske fikcije Homo Climaticum 2018 nastalu u suradnji Zelene akcije i Bookse. O zbirci govore selektorice tekstova Milena Benini i Dora Sivka te nakladnik Sven Janovski. Predstavljanje nas očekuje u nedjelju u 13:30 u Sivoj sobi na FER-u. 
 
Preporučujemo i razgovor Ovdje počinje kritika u organizaciji udruge Kurziv (Kulturpunkt). O odnosu umjetničke kritike i SF-a govorit će profesorica i kritičarka Nataša Govedić te glazbeni kritičar i novinar Kulturpunkta Lujo Parežanin.
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.