Page arrow

Širi izbor za 'Libar za vajk'

Large libar za vajk nominacije
Nedjelja
05.11.2017.
Nagrada Libar za vajk dodjeljuje se najboljem knjižnom naslovu koji će biti izložen na Sajmu knjiga u Istri. Nagradom se izdvajaju knjige koje nisu isključivo komercijalne, ali će ostati čuvane i korištene više generacija. Libar za vajk utemeljila je Udruga Sa(n)jam knjige u Istri prije dvije godine, a dosadašnji dobitnici su Miljenko Jergović (Sarajevo, plan grada) i Olja Savičević Ivančević (Pjevač u noći). 
U ovogodišnju konkurenciju ulaze naslovi objavljeni između 1.10.2016. i 1.10.2017. Širi izbor naslova napravilo je četvero renomiranih knjižara: Vlatka Balinčić (Knjižara Planetopija), Dražen Dabić (Knjižara-antikvarijat Bibliofil), Dragana Vujatović (Superknjižara) i Ivica Vuletić (Knjižara Nova). Svaki je odabrao 15 naslova, a budući da se dio naslova podudara, u konačnom izboru nalazi se 43 naslova koje je objavilo 28 izdavača. Izbor se nalazi na web stranici Sajma.
O konačnom dobitniku na web stranici Sajma može glasati čitateljska publika koju čine kupci knjiga. Može se glasati od 8.11. do 8.12., a troje najsretnijih glasača dobit će nagradni paket najboljih knjiga Sajma. 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu