Petak
10.04.2020.

O rođendanu Vesne Parun
Extra_large_fgfgf
Učenica Klasične gimnazije.
A+ A-


Na današnji dan 1922. rođena je jedna od naših najboljih pjesnikinja Vesna Parun.

Iako je već deseta godina otkako je nema, njena poezija i dalje živi. O tome svjedoče i dojmovi učenika i učenica Klasične gimnazije, koji su čitali Vesninu poeziju. O pjesmi Ti koja imaš nevinije ruke učenica Antonija Lozo u svojoj interpretaciji piše ovako: "Onaj koji je rekao da je pisati o ljubavi lako, nije bio iskren. Sjesti za stol i pisati na način da je svako slovo proizašlo iz iskrenog osjećaja najteži je posao. Potrebna je neizmjerna količina hrabrosti dopustiti drugima da uđu u najintimniji kutak vas kao pisca jer oduvijek je bilo lakše stvari podgurati pod tepih. U ovoj je pjesmi iskazana prije svega hrabrost jedne žene koja je pristala biti ranjiva pred svijetom, ispričati svoju priču."

Na temu spomenute pjesme učenici su osmislili i snimili video koji možete pogledati u nastavku.

U osmišljavanju i izradi videa sudjelovali su učenici/e: Juraj Ćihoratić, Jakov Nakić, Jakov Bradić, Antonija Lozo, Marita Dumančić, Marko Domitrović.
Režija: Kyril Rubinstein.
Kamera: Marjan Živić.

Video je nastao u sklopu projekta Razumijem što čitam.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.