Page arrow

Umjetnost dolazi vama

Large 90275760 2706127352834533 5033721556610580480 n Foto: Radio Student
Nedjelja
15.03.2020.


Kako se kulturno uzdizati u vrijeme izolacije?

Ekipa iz kulturne redakcije Radio Studenta ima odgovor! Naime, jučer je pokrenuta Facebook grupa Umjetnost dolazi vama s ciljem dijeljenja najrazličitijeg kulturnog sadržaja koji možemo konzumirati u vlastitom domu! U manje od 24h grupa je skupila više od 4000 članova s mnoštvom sadržaja u nekoliko kategorija: likovna, kazališna, književna, glazbena, filmska... 

U grupi pozivaju na dijeljenje svega što se tiče kulture, primjerice virtualne šetnje po galerijama, muzejima, radio drame, snimke predstava, live streamove predstava, online knjige, audio knjige, platforme za gledanje filmova, emisije, podcaste, razgovore s umjetnicima i sve slično.

Pozdravljamo inicijativu, a objavu ekipe s Radio Studenta prenosimo u cijelosti:

"Dragi naši ljubitelji kulture,

za početak veliki pozdrav, nadamo se da ste svi dobro i da pazite na sebe i ljude oko vas. Kao što svi znate, situacija je takva da nas je većina prikovana za udobnost i, nadajmo se, sigurnost vlastitoga doma (#staythefuckhome) te da smo ograničeni što se tiče svijeta izvan naših stanova i kuća. Nažalost, pod tu ograničenost spada i lijepa naša kultura, koju ovih dana krase epiteti „otkazano" i „odgođeno", a koja je, kako stoji na Wikipediji, „izvor života" (šalimo se, ne stoji tako, ali mi tako mislimo).

Ekipa kulturne redakcije Radio Studenta (K_ulturizacija, Knjiški moljac - Radio Student i Generalna proba / Radio Student) odlučila je pokrenuti ovu grupu pod nazivom „Umjetnost dolazi vama" u nadi da ćemo kulturno uzdisati i u izolaciji! O čemu je zapravo riječ? Naime, ovo je grupa u kojoj je dopušteno dijeliti sve što se tiče kulture: virtualne šetnje po galerijama, muzejima, radio drame, snimke predstava, live streamove predstava, online knjige, audio knjige, platforme za gledanje filmova, emisije, podcaste, razgovore s umjetnicima i tako dalje, i tako bliže, čega se sjetimo i što pronađemo ili što pronađe nas (čudni su putevi kulturni). U grupi su teme objava „Filmsko", „Kazališno", „Književno" i „Likovno", čisto da se lakše svi snađemo u pretraživanju onoga što nas zanima, a također postoji i tema „Informativno", u slučaju da želite podijeliti kakvu informaciju ili pitanje s nama. Također se i slobodno mogu podijeliti događaji koji će se zbivati, uz, naravno, svijest o brizi te preporukama nadležnih. Naši će kulturni admini odobravati objave zbog lakše preglednosti, da ne bi dolazilo do ponavljanja objava i do povrede autorskih prava.

Nemojte se ustručavati podijeliti nešto u grupi i nemojte se ustručavati dodati u grupu svoje prijatelje zaljubljenike u kulturu, što više, to bolje! Nadamo se da će ova Bolest-Čije-Se-Ime-Ne-Spominje što brže proći i da ćemo što prije izaći iz ove kulturne pustinje i ponovno uživati uživo u blagodatima svega što nam naši predivni umjetnici omogućavaju iz dana u dan. Do tada, dobro nam došli, idemo živjeti kulturu koliko možemo!"

Izvor fotografije: Radio Student.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu