Srijeda
23.10.2019.

"Uvijek za Homerom" u Beogradu
Extra_large_62059814_2206179596085143_2026535414734520320_o
A+ A-

Knjiga Uvijek za Homerom Lászla Krasznahorkaia u prijevodu Viktorije Šantić, koju smo ljetos premijerno objavili u suradnji s Multimedijalnim institutom, bit će predstavljena i beogradskoj publici, i to 28. listopada u Centru za kulturnu dekontaminaciju u 19h.

Da podsjetimo, na poziv svojih hrvatskih izdavača iz Multimedijalnog instituta László Krasznahorkai je ujesen 2016. posjetio Dalmaciju (Dubrovnik, Korčulu, Mljet i Split). Uvijek za Homerom, priča koju je Krasznahorkai tim povodom napisao, jest tekst istodobno inspiriran mediteranskim pejsažom i te drugim umjetnostima: slikarstvom i muzikom. Integralni dio knjige čine crteži piščevog berlinskog prijatelja slikara Maxa Neumanna i glazba bubnjara improvizatorske provenijencije. Uvijek za Homerom tako postaje jedinstveni triptih ili ansambl književnosti, slikarstva i muzike ili naprosto dokument kontinuiranog eksperimentiranja, veoma nalik na Odisejeva putovanja.

Mađarsko izdanje knjige svjetlo dana ugledalo je u listopadu ove godine. Englesko izdanje je najavljeno kod poznate izdavačke kuće New Directions za jesen 2021.

Na predstavljanju sudjeluju: Marko Čudić (Filološki fakultet, prevoditelj), Milan Vlajčić (književnik i kritičar) i Petar Milat (Multimedijalni institut), a moderira Miljenka Buljević (Booksa / Kulturtreger, Zagreb).

Više informacija na Facebook događanju.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.