Ponedjeljak
04.04.2016.

Završen Pričigin

booksaExtra_large_h20160329000564
Foto: Mario Strmotić / Hina
A+ A-
U subotu navečer u Splitu je zatvoren ovogodišnji, jubilarni 10. festival pričanja priča Pričigin na kojemu je sudjelovalo 352 pripovjedača, a tijekom pet festivalskih dana u pričama je uživalo čak 22.500 posjetitelja.
 
Festival se održavao u amfiteatru Doma mladih, u kavanama Semafor i Bellevue, u klubu Quasimodo, Gradskom kazalištu mladih i Hotelu Park gdje je održano 14 programa.
 
Svoje su priče, uz ostale, ispričali i Emir Imamović Pirke, Zrinka Pavlić, Rujana Jeger, Marinko Koščec, Zoran Krušvar, Nenad Stipanić, Miro Gavran i Gordan Nuhanović te Zijah Sokolović. Bili su tu i Siniša Labrović, Kruno Lokotar, zatim Eda Vujević, Aleksandra Kardum, Ivica Ivanišević, Boris Dežulović, Ante Tomić i Belmondo Miliša sa svojim prigodnim pričama. Na Pričiginu su gostovali i drugi pisci iz BiH, Makedonije, Slovenije...
 
Posjetitelji su mogli sudjelovati i u 'Burzi pročitanih knjiga' te donositi i besplatno odnositi knjige. Višak knjiga doniran je romskoj knjižnici iz Kutine.
 
Svoje priče na temu 'Repigin' splitskoj su publici ispričali i članovi Dječaka, Vojko Vrućina i Ivo Sivo, te drugi reperi. 
 
U dječjem programu pričanja na čakavštini 'PriČAgin' sudjelovali su učenici osnovnih škola koji su prethodno bili izabrani na Dječjem Pričiginovom natječaju. 

***

izvor: Hina
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.