Utorak
13.01.2015.

Ani Rajković vrijedna pobjeda

booksaExtra_large_3300564928_3a183c7a92_z
A+ A-
Godišnju nagradu Sedmica i Kritična masa pokrenuo je književni portal Kritična masa s ciljem promocije novih književnih imena. Sponzor nagrade je zagrebački kafić Sedmica. U konkurenciji su ove godine sudjelovali prozni autori rođeni od 1980. nadalje (do 35 god.)

Na natječaj se prijavilo ukupno 97 autora/ica. Žiri (u sastavu: Ilijana MarinBranko MalešDamir Karakaš) je proglasio dobitnicu prve nagrade. Radi se o Ani Rajković s pričom 'Volim te, Arthure Rimbaude'.

Žiri je naveo da je 'Volim te, Arthure Rimbaude' "nestandardan prozni tekst koji se naslanja na poetsko ostvarujući pritom vibrantne stilske učinke, svjedočeći o autorici (žiriju dosad nepoznatoj) profilirana književnog glasa."
 
Ana Rajković (1983.) rođena je u Slavonskom Brodu. Diplomirala je povijest i hrvatski jezik na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Polaznica je poslijediplomskog doktorskog studija moderne i suvremene hrvatske povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Još nema objavljenu knjigu.
 
U uži izbor nagrade ušli su, kratkim pričama ili ulomcima iz većih proznih cjelina, još Željka Horvat Čeč, Marija Katalinić, Ivana Pintarić, Sven Popović, Ivan Zrinušić i Jasna Žmak.
 
Dobitnica će primiti novčanu nagradu (4.000 kn bruto) i plaketu.
 
Radovi koji su ušli u širi i uži izbor dostupni su na portalu Kritična masa.

foto: Niklas Morberg
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.