Booksina terasa otvorena je svakim danom (osim ponedjeljka) od 10 do 21h, nedjeljom od 10 do 18h. / Booksa's terrace is open every day except Monday from 10am to 9pm; Sunday from 10am to 6pm.
Close
Page arrow

Moebiusov dan

Large moebius
Četvrtak
21.03.2013.

Jean Girard, poznatiji pod pseudonimom Moebius, preminuo je 21. ožujka 2012. Na prvu godišnjicu njegove smrti održao se niz događaja u počast ovog velikog strip crtača i autora koji se proslavio serijom stripova Blueberry i suradnjom s Alejandrom Jodorowskim.

Valja izdvojiti jedan veliki događaj u regiji: u Beogradu u Francuskom institutu održalo se crtanje uživo na kojem su sudjelovali domaći autori svih generacija. Crtanje se održalo u sklopu izložbe Nastavlja se... - tri generacije savremenog srpskog stripa.

Svim ljubiteljima ovog umjetnika preporučujemo blog Quenched Consciousness posvećen prikupljanju svih Girardovih radova na jednom mjestu.

izvor: E-novine
foto: Marco 40134

Možda će vas zanimati
Dr. Ostojić, literoterapeut
Homepage livada 21.06.2012.

Dr. Ostojić: postmodernistička pretilost

Vera je, zbog jednog običnog stripa, obolila od postmodernističke pretilosti, odnosno od teške umne opterećenosti značenjima.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu