Page arrow

Murakami favorit?

Large murakami
Ponedjeljak
30.09.2013.
Ponuda britanske kladionice Ladbrokes za klađenje na dobitnika Nobelove nagrade za književnost svake godine privlači pozornost svjetskih medija, mada nije jasno radi li se o utemeljenim predviđanjima ili o 'navlakuši' za ljubitelje klađenja. Prošlogodišnji dobitnik Mo Yan također se lani našao u predviđanjima ove kladionice, mada su glavnim favoritima proglašeni Haruki Murakami i Philip Roth. Kao i lani, Murakami je i ove godine po Ladbrokesu glavni favorit. Drugi pisci s niskim koeficijentom su Joyce Carol Oates, Peter Nadas, Ko Un, Alice Munro itd. 
U drugim medijima se nagađa da je došlo vrijeme za američkog ili afričkog pobjednika: SAD nije dobio Nobela za književnost već 20 godina, a Afrika 27 godina. Bilo kako bilo, preostaje nam tek čekati, vidjeti, a možda i ostaviti određenu svotu u kladionici. Dobitnik Nobelove nagrade za književnost bit će objavljen na još nepoznati datum u listopadu. 
izvor: Novi list
foto: Galoren.com
Možda će vas zanimati
Dr. Ostojić, literoterapeut
Homepage nobel prize 04.10.2013.

Dr. Ostojić: nobelofobija

Dok je strah od Nobelove nagrade iracionalan, strah od svih ostalih književnih nagrada posve je opravdan. Mogle bi se desiti svakome.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu