Page arrow

5. Velesajam kulture: EUUSCU

Large 1144
Subota
27.09.2008.

EUropska kultura u SC-u!

Pozivamo mlade umjetnike, studente, kulturnjake, znanstvenike, entuzijaste i sve ostale zainteresirane osobe i organizacije na sudjelovanje na 5. Velesajmu kulture, od 11. do 14. prosinca 2008. godine, u organizaciji Kulture promjene SC-a.

Ovogodišnji Velesajam kulture, podnaslova EUropska kultura u SC-u, usmjerit će svoje snage razvoju budućih strategija u umjetničkom, stvaralačkom, realizatorskom i obrazovnom smislu u okviru međunarodne suradnje, naglašavajući vezu i suradnju s europskim sveučilištima, kulturnim i znanstvenim institucijama, umjetnicima i studentima.

Kompleks SC-a na četiri će dana postati kulturni "melting pot" brišući nacionalne granice i miješajući većinu kulturnih posebnosti Europske unije. Paviljoni SC-a, nekadašnji nacionalni izložbeni prostori u sklopu Zagrebačkog zbora, pretvorit će se u jedinstveni kulturni prostor EU-a prezentirajući jezike, kulturu, glazbu, kuhinju... svih zemalja sudionica Velesajma.

Različite kulturne discipline u suradnji s europskim umjetnicima, organizacijama i platformama, razvijat će svoje vlastite projekte u duhu europskog sjedinjavanja, dijaloga i suradnje.

Projekti sudionika 5. Velesajma moraju uključivati elemente drugih europskih kultura, umjetnički izraziti reakciju na bliski susret s drugim kulturama ili se na bilo koji način doticati Europe u području izvedbenih umjetnosti; likovne, glazbene i filmske umjetnosti; humanističkih i prirodoslovno-znanstvenih grana; radijskog stvaralaštva ili bilo kojeg oblika kreativnog stvaralaštva.


Prijava za sudjelovanje mora sadržavati:
- kratak opis projekta / programa
- povezanost programa sa zadanom temom
- video zapis, audio zapis, izvadak iz elaborata ili skicu (ovisno o tipu projekta)
- biografiju autora projekta
- kontakt

Prijave šaljite na kultura@sczg.hr (s naznakom: Velesajam kulture) ili na adresu Studentski centar, Savska 25, 10 000 Zagreb. 

Rok za predaju prijava: 01. studeni 2008.

Dodatne informacije:
Studentski centar
Savska cesta 25
01/4593-636
www.sczg.hr

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu