Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Književna rezidencija u Hiži od besid

Large 12688140 1131829186884281 5338098260115727117 n

Foto: Kuća za pisce.

Četvrtak
09.02.2023.

Preuzmite ulogu književnika-gosta i dočekajte publiku na rezidenciji za kratkopričaše!

Gradska knjižnica Pazin objavila je natječaj za predlaganje kandidata/kandidatkinje za dodjelu nagrade 'Edo Budiša'.

Godišnja književna nagrada Istarske županije – Regione Istriana 'Edo Budiša' dodjeljuje se u spomen na rovinjskog književnika Eda Budišu (1958. – 1984.), čije je djelo, unatoč preranoj smrti, ostavilo snažno i prepoznatljivo nasljeđe u istarskoj i hrvatskoj književnosti, pogotovo u kratkim pripovjedačkim formama.

Nagrada se dodjeljuje jednom godišnje autoru/ici do 35 godina starosti kojemu/kojoj je u 2022. godini objavljena zbirka kratkih priča na području s kojeg nije potreban prijevod na hrvatski jezik (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora). Za nagradu mogu konkurirati i autori/ice iz zemalja srednje i jugoistočne Europe, ako im je zbirka priča prevedena na neki od spomenutih jezika.

Nagrada 'Edo Budiša' sastoji se od jednomjesečnog boravka u Kući za pisce – Hiži od besid i jednokratne novčane nagrade od 1000 eura.

Prijedlozi za nagradu podnose se pisanim obrazloženjem, uz koje treba poslati pet primjeraka zbirke priča predloženog autora/ice na adresu Knjižnice, te u PDF-u na e-mail kucazapisce@gmail.com. Poštanska adresa je:

Gradska knjižnica Pazin
(za nagradu „Edo Budiša“)
Šetalište Pazinske gimnazije 1a
52000 Pazin
Hrvatska

Rok za slanje prijedloga za nagradu „Edo Budiša“ je 7. ožujka 2023. godine.

Dobitnik/ica nagrade bit će javno proglašen/a u sklopu programa rada Kuće za pisce – Hiže od besid tijekom lipnja 2023. godine.

Detalje o prijavi, kao i ostale informacije o uvjetima boravka na rezidenciji, možete pronaći ovdje

Izvor: Kuća za pisce.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu