Page arrow

Književni natječaj 'Lapis Histriae'

Large aaron burden cklhktcjzkk unsplash  1

Foto: Aaron Burden, Unsplash.

Utorak
31.01.2023.

Kratkopričaši, zasučite rukave i pripremite se za pisanje!

Međunarodni pogranični susreti Forum Tomizza objavili su književni natječaj Lapis Histriae za kratku priču na temu Karneval bez granica

U potrazi za utopijskom obnovom međuljudskih odnosa priziva se karnevalsko doživljavanje svijeta, ekstaza oslobođenja od svih granica koje se povlače između država i regija, umjetnosti i života, aktera i promatrača… Taj osjećaj prošao je Istrom u novogodišnjoj noći: Istra je ostala bez doslovnih granica. Ali, jasno je, maske nisu pale, samo je na njima nacrtan osmijeh. Pišite o tom osmijehu, o iluzijama, o osjećaju bezgraničnosti, o poslu koji tek treba odraditi.

Kriteriji natječaja: 

  • tekst mora biti izvoran i neobjavljen,
  • ne smije biti dulji od 15 (27.000 znakova, uključujući razmake), ni kraći od 3 kartice,
  • u obzir dolaze svi jezici (talijanski, slovenski, hrvatski, srpski, bosanski i crnogorski) naše regije,
  • autori se natječu isključivo s jednim radom,
  • tekst se šalje pod šifrom,
  • razrješenje šifre s osobnim podacima autora (ime i prezime, adresa, broj telefona, e-mail, kratka biografija s godinom rođenja) prilaže se uz tekst, u drugom fajlu.

Priče šaljite na e-mail lapis@gku-bcu.hr sve do krajnjeg roka koji je 26. ožujka 2023. godine.

Stručni ocjenjivački odbor čine tri književnika. Najbolji rad bit će nagrađen novčanom nagradom od 1.400,00 eura. Isto tako, ocjenjivački odbor zadržava pravo ne dodijeliti nagradu.

Pristigle priče sortiraju i arhiviraju isključivo knjižničari Gradske knjižnice Umag i oni jedino imaju uvid u autorske podatke. Članovi žirija informacije o autorima tekstova dobivaju tek nakon odluke o nagradi i izbora najboljih priča. 

Nagrada će se svečano dodijeliti autoru pobjedničkog rada na 24. Forumu Tomizza u Umagu, 19. svibnja 2023. godine. Najbolji radovi po izboru žirija bit će objavljeni u knjizi Lapis Histriae 2023 krajem godine. 

Držimo fige svima! 

Izvor: Forum Tomizza

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu