Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Kratka priča na temu nostalgije

Large yannick pulver hopx jpvtrm unsplash

Yannick Pulver, Unsplash.

Ponedjeljak
26.06.2023.

Dijelimo poziv na natječaj za sve one koji su se zaželjeli kratke priče!

Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica raspisala je natječaj za najbolju kratku priču u 2023. godini koji je otvoren sve do 31. kolovoza 2023. godine.

U ovogodišnjem natječaju Koprivnica je kulisa za literarno propitivanje nostalgije koja se u najširem smislu definira kao iracionalna težnja za vraćanjem u prošlost, tuga za onim što je bilo i što se ne može vratiti, idealiziranje prošlosti za razliku od sadašnjosti, a razlog može biti gubitak sigurnosti u životu ili čak i jednostavno starenje. Radnja priča treba biti smještena u grad Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove.

Cilj je natječaja potaknuti kreativnost u području literarnog stvaralaštva, ali i promovirati Koprivnicu na inovativan način. To uključuje mogućnost da se po motivima najboljih priča organiziraju književne šetnje kao novi vid upoznavanja autora, sadržaja priča i Koprivnice kao mjesta njihovih radnji.

Detaljnije upute i kriteriji natječaja nalaze se u Pravilima kreativnog natječaja na mrežnoj stranici Knjižnice.

Nakon prethodnih natječaja Koprivnički krimić (2019.), Ljubav u Koprivnici u vrijeme korone (2020.), Strah u Koprivnici (2021.) i Pravda i nepravda u Koprivnici (2022.) ovo je peti kreativni natječaj za najbolju kratku priču koji raspisuje Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica.
Nagrađene priče mogu se pročitati ovdje. Priče koje su nagrađene ili su ušle u uži izbor na prva dva natječaja objavljene su u e-knjizi Koprivničke priče 1 (2021.), dok će priče nagrađene 2021., 2022. i 2023. biti objavljene u elektroničkoj knjizi u 2024. godini.

Nadahnite se Koprivnicom, pritom se raspišite i – sretno!

Izvor: Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica.

 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu