Ponedjeljak
28.08.2017.

Kulturpunktova novinarska školica
Extra_large_skolice
Foto: Shannon Tompkins / Flickr
A+ A-
Kako bi doprinijeli usavršavanju autora u području novinarstva, posebice onih koji prate suvremenu kulturu, KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva, nakladnik portala Kulturpunkt.hr, već devet godina organizira jedinstveni edukacijski program pod nazivom Svijet umjetnosti – Kulturpunktova novinarska školica
 
Program Školice obuhvaća seriju predavanja o suvremenim vizualnim i izvedbenim umjetničkim praksama, kao i kulturnim te medijskim politikama. Radionički segment usmjeren je na usvajanje vještina pisanog i radijskog novinarstva te medijske pismenosti. Treći segment programa čini praktičan rad na tekstovima, uz izravnu mentorsku podršku te objavljivanje članaka na portalu Kulturpunkt.hr. 
 
Program se održava u večernjim terminima ponedjeljkom i srijedom, od listopada do sredine prosinca 2017. Detaljan raspored i program polaznici će dobiti pri prvom susretu, 9. listopada.
 
Ovaj edukacijski program je besplatan za sve. 
 
Prijaviti se mogu svi zainteresirani u dobi od 18 do 30 godina (studenti, zaposleni, nezaposleni), odnosno svi oni koji žele usavršiti svoje novinarske vještine i saznati više o različitim aspektima suvremenih umjetničkih praksi. Polaznici ne moraju imati novinarskog iskustva, no od njih se traži da prisustvuju predavanjima i radionicama te napišu završni esej.
 
Prijava treba sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime, kratki životopis (do 150 riječi), motivacijsko pismo (do 1800 znakova), autorski osvrt na neko događanje u području kulture (od 1800 do 2700 znakova) te kontakt podatke (e-mail, broj mobitela). Prijave treba slati na adresu elektroničke pošte s naslovom "Prijava za novinarsku školicu", najkasnije do 22. rujna u ponoć.
 
Na istu adresu možete poslati sve upite vezane uz prijave i program Školice. Nepotpune prijave neće se uzimati u obzir, kao niti one koje su poslane nakon roka. Novinarska školica prima do 15 polaznika, a svi prijavljeni će o rezultatima selekcije biti obaviješteni putem e-maila najkasnije do 2. listopada. 
 
Edukacijski program provodi udruga KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva, u suradnji s net.kulturnim klubom mama i udrugom Kulturtreger, a podržan je od strane Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba i Zaklade Kultura Nova.
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.